Thursday, December 30, 2010

Public Holiday??

Skang aku kat ofis..

Tapi semua pun tertanya2..ofis kami observe ke tak public holiday esok? hahaha..

Ntah la..aku mmg da apply cuti esok..tp half day ja la..

Sumer maseh confuse...ahaks!! kalo cuti..cuti la..kalo tak cuti..tak cuti la kan...huhuhu

Monday, December 27, 2010

Apa ada dengan 2011?

Wow..Year 2011 is just around the corner. Today is the last monday we spend in Year 2010. Time do flies very fast.

Haih..2010 da nak berlalu..mcm2 da berlaku kan..Skang neh 2011 pulak menjelma. Apa agaknya cabaran2 yg akan mendatang untuk 2011 ni lak..

Walaupun banyak perkara da berlaku sepanjang 2010, ada suka duka, pahit manis..biasa la kan..asam garam kehidupan..Tetapi apa yang penting kita kena sentiasa bersedia untuk 2011. Pasti akan ada lebey banyak cabaran yg akan dtg..kalo takde cabaran dalam hidup..tak menarik la kan hidup kita...

Apapun..aku cuma harap..apa yg akan terbentang untuk aku pada tahun 2011 nanti adalah perkara2 yang membuat aku lebey matang dan kuat.

Untuk semua kengkawan..aku pun doakan perkara2 yang baik akan menemui korang untuk 2011 dan tahun2 sterusnya. Jom kita jadikan tahun 2011 lebey baik dari 2010. Yer la kan..esok mesti lagi bagus dari smlm...tak gitu!!

Pesanan untuk Diyana:


Diyana, 
Hidup mesti hepi, 
biar apa orang kata..jgn amek pusing sangat..
yang penting..apa hati ko kata...
itu yang lebey penting..


kuatkan semangat..
Insyallah 2011 akan berlalu dengan pantas..
cekalkan diri..sentiasa berdoa dan berharap yang terbaek k..


Caiyok!!

For The Rest of My Life - Maher Zain

Sapa yg baca post aku sebelum neh maybe tau kenapakah lagu ini di sini..ahaks!

I praise Allah for sending me you my love
You found me home and sail with me
And I'm here with you
Now let me let you know

You've opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
OOOOO
And there's a couple words I want to say

For the rest of my life
I'll be with you
I'll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I'll be loving you... loving you

For the rest of my life
Thru days and night
I'll thank Allah for opening my eyes
Now and forever I
I'll be there for you

I know that deep in my heart
I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You're my wife and my friend and my strength

And I pray we're together in Jannah
Now I find myself so strong
Everything was changed when you came along
OOOO
And there's a couple word I want to say

For the rest of my life
I'll be with you
I'll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I'll be loving you... loving you

For the rest of my life
Thru days and night
I'll thank Allah for opening my eyes
Now and forever I
I'll be there for you

I know that deep in my heart
now that you're here
In front of me
I strongly feel love
And I have no doubt
And I'm singing loud that I'll love you eternally

For the rest of my life
I'll be with you
I'll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I'll be loving you...loving you

For the rest of my life
Thru days and night
I'll thank Allah for opening my eyes
Now and forever I
I'll be there for you
I know that deep in my heart


Sunday, December 26, 2010

Revisit: Ungu..Tercipta Untukku...

Dulu aku pernah post lirik lagu neh...sajer rasa mcm nk post lagik skalik lagu neh...

Aku suka lagu neh...sgt touching...huhuhu...

Revisit Lirik: http://hidupkudiyana.blogspot.com/2009/12/tercipta-untukku.html

Setahun da lagu neh sebenarnya...tp still suka dengar lagu neh...sangat touching...

"aku ingin engkau slalu...hadir dan temani aku...
di setiap langkah..yang meyakini ku...
kau tercipta untukku.."

Wednesday, December 22, 2010

I luv Port Dickson

I'm back in Penang..

Patutnya aku ada kat Seremban skang neh..tapi sebab abah aku nyer program kat Seremban da di kensel...kitorg pun smlm..lepas abah nyer kelas kat PD tuh...terussss balik Penang...(mak aku kata dia rindu sgt kat penang...bulan disember neh..brapa hari jer dia baru dok penang...huhuhu).

Nak share sket citer kat PD..okay gak ar..sebab bukan aku ngan mak jer..maklong aku ngan kezen aku pun kebetulan ada sana..sebab paklong aku ada kursus kat PD gak...so kitorg berempat la dok meronggeng kat PD tuh...

Kebetulan lak..kitorg dok hotel sebelah2...so kitorg neh...dari hotel..ke pekan PD..habeh kitorg pusing..tak cukop ngan tuh..sampai ke Telok Kemang...ekceli sampai ke Eagle Ranch kitorg meronda..hahaha..tapi btol la..ramai kata..dok PD lama2...takde bende..aku sampai 2 kali mandi laut..hahaha..

Rupa2nya kat PD tuh..org mmg dtg mandi laut jer..takder bende laen da..mandi laut sahaja k..huhuhuh....

Friday, December 17, 2010

Bercuti di Pulau Pinang...

Hati berbunga riang...ada banyak sebab sebenarnya..tapi takkan la aku nk list suma sebab2 tuh kan..mcm tersangat takde keje lak haku neh...lagipun..nk riang pun takkan kena bersebab kan..tak gitu..ehehehe..

Antara sebab nyer...hari ni Jumaat..n esok aku akan start bercuti panjang...sampaiiiii 26 Disember...aku start keja balik 27 Disember..hehehe..lama tak? ahaks! then ada plan lak tu nk pergi bercoti...wah2..takper2..apa plan coti aku..nanti aku story k...dont worry..aku mesti hapdet punya la..jgn risau yer..hahah (mcm la ada yg risau kan sebenarnya..).

Tapi kat sini aku sebenarnya nk story pasal coti aku yg lalu...untuk kengkawan yg tatau..aku amek coti hari Isnin n Selasa yg lalu (13 dan 14 Disember 2010). Bukan sebab besday aku yg jatuh pada 14 Disember 2010. Bukan taw...hahaha..cuma kebetulan time tuh makcik aku dari KL n makngah aku dari Alor Staq nk mai bercoti di Penang.

Kebetulan lak time tu..aku punya homestay kosong (tadak booking n ada yg aku sgaja block)..n Yayah lak balik cuti sminggu...cuma parents aku ja tadak..depa kena pi KL..abah aku ada keja kat sana. hadi pun keja gak..dia cuma join kami waktu aktiviti malam sahaja...

Makcik n makngah aku sampai hari ahad waktu tengahari. Mak aku da siap masak da sumer..tapau siap2 sebab plan nak makan kat homestay. Aku lak da pegi awal sket sebab ada org nk check out. aku bawak kezen aku yg lelaki sorg dan jugak kezen2 aku yg kecik2..Lepas amek kunci tuh..aku pun dok kemas2 la sambil di tolong oleh kezen2 aku sume..rajin wo kezen2 yg kecik2 neh..siap wat pertandingan lak,.sapa leh boh sarung bantal paling cepat...hahaha..sukatila hgpa..janji hgpa tolong...

Lepas da nk settle sket, makcik, makngah, Yayah n kezen2 haku pun sampai...ngam2 la jugak..kami siap2..terus lunch..giler sedap giler..hahaha sebab aku da mmg sangat lapar waktu tuh..n penat gak la mengangkat barang n mengemas. hehehe..

Lepas lunch tuh..suma org da solat n lepak2..da tatau nk wat apa..so aku ngan Yayah pun dok wat plan...mcm baek gak kalo ptg neh kita pi Toy Meseum. Yayah pun call tanya, still bukak..so kitorg pun bersiap sedia untuk kuar..boleh tahan gak la amek masa..yer la..11 org nk bersiap.hehehe..Kami pun gerak ngan 2 bijik keta..aku drive keta aku n angah drive keta makngah...Sesampai jer kat sana..pergh..tayar keta aku pancit..huhuhuh..tapi aku kata takpa..kita masuk dalam dulu. nanti kuar awal sket..kita tukar tayar...okeh..

Best gak masuk Toy Museum tuh..banyak gak kartun2 yg dikenali. Tapi banyak gak yg tak dikenali pun..hahaha tpi aku kagum gak la ngan bebudak neh..banyak gak kartun yg depa tau..bukan tu ja..kezen lelaki aku yg sebaya Yayah pun tau banyak gak kartun. sebab ada banyak gak anime2 yg depa neh dok layan.

Banyak sesi bergambar ja ngan kartun2 tuh..ekceli tempat dia tu kecik n sangat sempit..kalo dia leh wat kat kawasan yg lebey luas..n display toy dia tu cantek2 sket...mesti lagik best. tp yg neh mcm banyak2 dia krem kan skalik..so mcm kurang puas la sket...setengah2 tu mcm tercampur pun ada gak.huhuhu...

Tp okay la..aku rasa sebab bawak budak2 kot..mcm excited sket..hahaha..lepas2 ronda tu..aku n kezen2 aku pi la menukar tayar. Aku tak tukar pun la..depa yg dok wat. Seb baek gak tayar spare aku tuh tayar yg sama saiz..so takdak la rushing sangat nk pegi kedai tukar tayar. huhuhu...bila check3 tayar yg pancet tuh..tadak lak nampak paku.hurm..musykil2..takpa la..

Kami pun meneruskan perjalan..destinasi seterusnya..Padang Kota. Depa nk masuk kat Fort Cornwallis tuh..so aku n Yayah tunjukkan jalan masuk..tapi kami berdua chow sat pi solat..lepas2 solat rupa2nya depa pun da selesai..kami pun gerak balik ke Homestay lepas tuh...

Malam tu tak la banyak aktiviti...lepak2 n rehat2 saja..(sebab swimming pool tutup kul 9 mlm..so tak dpt men air lama2..huhuh).

Isnin pagi..9 tepat!! sumer da bangun n da siap..bukan siap nk pegi jenjalan..tapi siappp nk pegi mandi kat swimming pool..hahaha...giler la punctual..yg tengah tido pun..kul 9 pg leh bangun..sebab dia bukak kul 9pg..sampai 9 mlm..

Mandi kejap jer..sebab target utama pagi tuh..adalah jam 11.30 pg di Queensbay. Kenapa begitu awal? sebab nk pi tgk wayang..NARNIA..3D woh..bayangkan..first time aku pi..bayar duit tiket wayang sampai kat RM100 lebey. hahaha..dah tu lak..dapat satu row sederet lak tuh..perghh..mmg kami ja satu row tuh..tadak org len da...hahaha..mmg best la..senang nk dapat..sebab tu kami nk pi awal2 pagi..tak gaduh nk berebut sngat..kang kena dok jauh2 tak best ar..hehehe...

Lepas Narnia..kami pi makan2..kat food court Jusco. Lepas makan2..jenjalan n ronda2..depa suma pakat nk cari barang2 keperluan skolah. so, pakat shopping la depa..ngan baju skolah, beg skolah, kasut, stokin, suar skolah pun ada gak..lepas sekian lama dok shopping lam jusco..kononnya nk kluar n maybe nk gerak pi beli jeruk...tp..makngah aku leh stop lak depan kedai emas Poh Kong..hahaha..dengan ayat nya.."makngah nya subang ilang sebelah ari tu..ingat nk bli laen..". so, kami pun pakat masuk la...lama gak la makngah dok pilih2 subang tuh..lepas subang...gelang lak..hahaha..aku baru nk hasut beli cincin..makcik da suro stop..hahahah..

Agak lewat la kami kuar dari Jusco tuh..so kami pun terus balik Homestay..sebab malm neh nk pi PESTA!! itu main purpose anak2 makcik ajak makcik mai penang sebenaqnya...ahahah..

Malam tu..pegi pesta, adi join. so ada la 12 org semua..hahaha..dekat RM300 habeh duit kat token ja..ya la..bayangkan la..brapa org punya nk men kan...hahaha..tp okay la..cam puas ar tgk dak2 neh maen..kalo leh mcm tamo balik..punya nk men...hahaha..aku tak men pun..cuma game last tu ja aku masuk.Haunted Mansion tuh..hahaha..lepas2 tuh.terus gi makan..masa ngah makan tuh lak..Along, anak makcik yg dtg penang ngan kengkawan dia..dtg join kitorg. So, mlm tu kitorg balik sesama la..eh,,,tak lagi..lepas makan..konon on the way balik ke parking..tersinggah lak kat kedai jual karpet n tikar2..hahaha..makcik borong 2 n makngah borong 3 tikaq...pergh..jenuh mengusung balik..huhuhu...lama gak la kat kedai tuh..lepas tuh terus balik..sampai2 kat umah tgk jam..perghh..da kul 1 pg.patut cam ngantok smcm...huhuuh..

Esok tuh..pagi2 adi da balik, dia balik umah dulu, mandi n then terus gi keja..kami lak..mcm hari yg sebelumnya..suma dok pakat tunggu kul 9pg..nk pergi mandi..hahaha..Tepat jam 9 pg..kami suma pun pi la mandi..pergh..hari ni ja dapat mandi puas2...sebab tadak time limitation..hehehe..sampai da penat la mandi..kami dok lepak2 tepi kolam..then ujan da start...kami pun cabot la dari situ..

Lepas mandi2...kami pun siap2 kemas rumah..tukar cadar sumer..sebab ada org nk check in jumaat neh (hari ni la). Kami pun pi makan kat nasi kandaq. Lepas makan, sempat lagik pi beli jeruk..hahaha..ya la.mai penang takkan tak beli jeruk kan..mesti la kena beli..wajib tuh..so lepas beli..kami balik umah abah aku...tapi naek feri...hehehe..

So, itulah percotian aku ke pulau pinang...hahaha..lama gak tak coti2 cam neh..walaupun hanya penang..tapi tetap enjoy..aku rasa bukan apa..sebab ramai budak2 kot..tgk depa cma hepi ja..hahaha..best2..len kali kita pi ber coti lagik na...hahaha..lagik rasa mcm bercoti sebab dok homestay aku..tak dok umah abah aku kan..hehehe..baru la feel sket...hehehe...

Gambar2 banyak da upload lam facebook aku..leh la pi tgk..hahaha..aku malas nk upload lak kat sini..huhuhu...

Thursday, December 16, 2010

Hari Asyura - 10 Muharam

Hari ini bersamaan 10 Muharam adalah Hari Asyura. Aku pun hampir2 nak terlupa. Nasib baik ada yang mengingatkan aku untuk berpuasa hari ini.

Ada beberapa perkara yang sunat di lakukan pada Hari Asyura ni..(selaen dari masak bubur asyura..hehehe). Antara perkara2 nya adalah seperti berikut...
  1. Melapangkan masa / belanja anak dan isteri  
  2. Memuliakan fakir miskin  
  3. Menahan marah  
  4. Menunjukkan jalan yang lurus/membetuli orang sesat/orang yang salah(terpesong aqidah(tauhid) dan akhlaknya)  
  5. Menyapu / mengusap kepala anak yatim(menghormati dan memuliakan mereka)  
  6. Bersedekah  
  7. Memelihara kehormatan diri 
  8. Mandi Sunat dengan lafaz niatnya: "Sahaja aku mandi sunat hari Asyura kerana Allah Taala."  
  9. Bercelak  
  10. Membaca Qulhuwallah(Surah Al-Ikhlas) hingga akhir seribu kali  
  11. Sembahyang sunat empat rakaat dengan lafaz niat: "Sahaja aku sembahyang sunat hari Asyura empat rakaat kerana Allah Taala. Pada rakaat pertama dan kedua selepas al-Fatihah di baca Qulhuwallah sebelas kali.  
  12. Menjamu orang berbuka puasa  
  13. Puasa Sunat Asyura dengan niatnya dibaca Sahaja aku berpuasa esok hari sunat hari Asyura kerana Allah Taala.

Tapi jangan lak..dalam satu tahun tu...pada Hari Asyura ja kita blanja isteri, memuliakan fakir miskin, menahan marah, menunjukkan jalan yg lurus, bersedekah ataupun menjaga kehormatan diri yer...Sunat untuk di lakukan pada Hari Asyura tapi amatlah di galakkan kalo ianya diteruskan sentiasa.
 
Hopefully, ramai la kengkawan yang berpuasa hari ni. Kalo tak puasa pun, mungkin leh wat perkara2 sunat yang laen ya...(especially menjamu org berbuka puasa..kalo blanja makan pun..kira gak kan? hehehe).
 
Kepada yang berpuasa..selamat berpuasa dan berbuka nanti yer...lagik best kalo berbuka ngan bubur asyura..ahaks!! Resipi Bubur Asyura.
 
 

Wednesday, December 15, 2010

Reunion AlMashoor 2010

Tarikh: 11 Disember 2010
Lokasi: Air Itam Teambuilding Center, Air Itam Dam
Masa: 8pg - 5ptg

Seperti yang da di plan sekian lama..akhirnya berlangsung juga REUNION ALMASHOOR, sempena ngan tahun ke-10 kami meninggalkan sekolah.

Alhamdulillah, segalanya berjalan dengan lancar. Takder sebarang masalah2 besar yang timbul.

Aku juga nk mengucapkan terima kasih kepada semua kawan2 yang terlibat secara langsung atau tidak langsung untuk REUNION kali ini. Tak lupa juga kepada semua kawan2 yang telah menghadirkan diri.

Secara general nya..aktiviti yang di adakan adalah...sesi sembang2, karaoke dan sedikit aktiviti. Eh, tak lupa jugak, sesi posing2. hehehe...

Aku nk mintak maaf gak kalo REUNION kali ni mcm sangat simple n mcm bosan sebab tak banyak aktiviti. Bukan apa, aku tengok kengkawan sumer sibuk bersembang2 n nyanyi2. So, aku rasa lebey baek wat cam rileks2 ja..hehehe..

Beberapa orang da berkata2 berkenaan dengan REUNION tahun depan. Huhuhu. Sejujur2nya, aku da penat la organize REUNION neh. Bukan aku tanak, aku pun mmg nk sangat2 juper kengkawan sumer. Tapi aku harap, kalo ada org laen yg leh organize, aku leh jer tolong2. So, takdela cam berat sangat aku nk wat kan. Apa2 leh consult aku..aku mesti tolong. Tapi nk aku organize, huhuhu seriously letey. So, sesiapa bebudak AlMashoor batch PMR 1998 n SPM 2000 yang ingin meng'volunteer', bgtau eh..nanti aku guide la mcmana nk start.

Kat sini, sekalik lagik aku nk mengucapkan terima kasih kepada sumer kengkawan yang membantu dan juga menghadirkan diri kerana menjayakan REUNION kali ini.

Owh lupa lak..meh aku citer sket sebanyak aktiviti yang kami adakan...

Pagi2 tu..kami sampai, sumer makan breakfast yang telah di bawa oleh Puan Hazirah. Baca btol2 k..di bawa, bukan di masak.hehehe..Bihun goreng singapore (trima kasih gak kepada Mak G-ah yang tolong masak..). Hurm, mmg sedap n delicious.hehehe

Dalam kul 11 lebey ker 12 tghari da eh..kami ada wat cam game2 sket la..Game yang pertama, OH! SEKOLAHKU!. Game ni adalah game jigsaw puzzle ja..bukan mencabar sangat pun..hahaha..ye ker? aku tgk depa2 dok wat tu.mcm mencabar gak la..hehehe..aku dengan sengaja nya tak tunjuk gambar original supaya depa leh pasang sendiri dengan menggunakan memori yang ada...Game neh, pemenang tempat pertama adalah Yusrina n Fadilah. Tempat kedua lak, Subaidah n Aishah (btoi kan? heheh). Erk, ada gak pasangan yang hampir2 takleh complete...huhuh (ke memang tak complete? ahaks!).

Masa main jigsaw puzzle, sampai kena tunjuk gambo pun tak siap2..huhu
(Gambar dari FB Mash - thanks eh Mash!)

Lepas dari tu lak..kami maen teka2 lagu..hurm..yang ni ada gak husband2 yg join..hahaha..tapi aku rasa...husband Hanie ja kot yg ada menjawab soklan. Aku da sediakan lirik2 lagu, dan jugak muzik, depa sume kena teka Tajuk Lagu n juga Penyanyi. Tak silap aku, orang yang paling banyak menang cokelat adalah Puan Hastura. Hehehe..yang kedua terbanyak, mungkin Puan Hanie kot? (ala, itupun laki dia tolong..huhuhu).


Next game..teka2 lagu
(Gambar dari FB Mash - thanks eh Mash!)

Lepas dari game neh, sumer pun excited nk maen lagik, tapi sebab da lunch, kami pun sumer gerak untuk makan lunch yang telah di sediakan oleh pihak Air Itam Teambuilding Center.

Lepas lunch, ada yang pegi solat, ada yang layan karok, dan mcm biasa la...ada yg dok sembang2. Sesambil tuh, aku edarkan kertas undian untuk mengundi anugerah2 yang telah disediakan.

Ni time pagi2, aku karok ngan Has. Time ni je pun sempat karok..
(Gambar dari FB Mash - thanks eh Mash!)

Sambil sembang2, Nurul lak memulakan aktiviti masak memasak bersama Azrani. Makan petang yg telah disediakan oleh mereka, sangat best..chewah..Roti Sanwic Sardin n Kaya. Pergh..makan panas2 memang enak. CCuma geng2 yg dok karok ja..makan yg da sejuk..hahaha..da depa dok layan nyanyi jaa...hahaha

Lepas makan2 kami pun berkumpul untuk memberi penganugerahan kepada orang2 yg telah terpilih. Anugerah2 telah dimenangi seperti berikut:-

Anugerah Masih Seperti Dulu (tak berubah dari zaman skolah) - Diyana Fauzi (aku la..heheh)
Anugerah Sudah Tukar Ka? (sangat berbeza dari zaman sekolah)- Jasmah
Anugerah Pengikut Setia (berpakaian mengikut tema)- G-ah
Anugerah Bonda Mithali - G-ah
Anugerah Khas (sume org pilih sendiri)- Diyana Fauzi (lagi skalik ahaks!)

Lepas sesi penganugerahan, kami pun ke sesi fotografi. Aku nak mintak maaf disini sebab tak semua yg hadir ada gambar kat sini. Tapi jangan risau, gambar2 sewaktu pendaftaran akan di kumpulkan dan akan di letakkan k.


Group photo kami..hehehe..setengah dalam gambo neh da kawen..huhuhu..
(Gambo dari FB Hanie, thanks Hanie)
Lepas neh kami bersurai suda.

Aku nk mintak maaf kepada semua andai lokasi yang aku pilih neh...susah untuk hgpa mai. Hehehe..bukan apa, aku pilih tempat neh sebab dia mcm selesa n permandangan dia sgt cantek. Tak lupa jugak sebab ada bilik karok (mengenangkan kawan2 aku ramai yg suka karok..heheh).

Aku membuka sebarang feedback. Kalo nk komen atau komplen, sila wat skarang. Jangan cakap2 blakang, berdosa k.

Skalik lagi aku nk mengucapkan terima kasih kepada semua. Andai ada salah silap dari aku dan kawan2 yg membantu aku meng'organize' REUNION kali ini, aku ingin memohon maaf. Sesungguh nya yg buruk tu dari kami, yg elok tu dari Allah. Kita hanya merancang dan Allah yang menentukan.

Thanks all frens..miss u ols.

Friday, December 10, 2010

Wali Band - Baik Baik Sayang

Lirik Baik Baik Sayang - Wali

Aku tak ingin kau menangis bersedih
Sudahi air mata darimu
Yang aku ingin arti hadir diriku
Kan menghapus dukamu sayang

Karna bagiku kau kehormatanku
Dengarkan dengakan aku

Reff:
Hanya satu pintaku untukmu dan hidupku
Baik baik sayang ada aku untukmu
Hanya satu pintaku disiang dan malammu
Baik baik sayang karna aku untukmu

Semua keinginan akan aku lakukan
Sekuat semampuku sayang
Karna bagiku kau kehormatanku
Dengarkan dengakan aku

Back to Reff

Esok hari Sabtu

Hari ni Jumaat. Esok Sabtu.

Hahaha...mesti semua orang kata...aku pun tahu..hahaha...takder la..esok Sabtu, hari REUNION ALMASHOOR 2010 yang ditunggu2 oleh sumer bebudak Almashoor Batch PMR 1998 ngan SPM 2000...erm..di tunggu2 ker? hahaha ntah la...

Alhamdulillah..preparation da dibuat...sumer pun da siap..tunggu nk bangun esok pagi jer nk pegi reunion neh..hahaha...

Hopefully semua berjalan dengan lancar...caiyok!

nanti akan ku update cerita2 best kat sana...

Kalo line okay...akan ku online..sapa2 nk webcam...leh ar...add aku kat YM k >> de_are_na
Kenalkan diri sebagai budak almashoor...baru aku akan allow webcam itu ya...hahaha...ya2 ja haku neh kan...

Tuesday, December 7, 2010

Tahun baru da tiba...

Baru smlm kita baca doa akhir n awal tahun...itu untuk tahun hijrah..ujung tahun n awal tahun masihi pun da nk dekat neh...

So mcm biasa la..orang akan bercakap tentang azam tahun baru..hurm..azam tahun ni da tercapai lum? tu yang aku malas nk wat azam tuh..bukan apa...sekadar buat list bende yg nk dibuat..tp tak buat2...wat per kan?

Bagi aku, lebey baik aku nikmati hidup aku skarang neh dan sentiasa berpikir untuk masa akan datang..itu pun tak perlu wat list of azam...sebab kadang2 in life...kita punya 'azam' akan sentiasa berubah2 mengikot masa...tak gitu? sebab tu apa azam yang kita buat di awal tahun..mcm kurang bermakna sket sebab ia mungkin tak reflektif sangat kan?

Bagi pendapat aku gak..azam neh patut lebey spesifik..contohnya..apa azam kita? bila nk capai azam kita? macamana kita nk ukur yang kita da capai azam kita? n tak lupa gak mcmana nk capai azam kita...kan? bukan apa..mcm azam aku tahun lepas kan...aku cakap nk beli bende tuh la..bende neh la..hurm..mcm  kurang makna sket kot...itu just mcm wishlist jek...kalo kata 2011 wishlist...okay ar...tp bukan azam..

Tapi kadang2 tak semestinya jugak...okey..contohnya..azam 2011 nk beli handphone baru...huhuhu...bagi aku la..itu lebey kepada wishlist...sebab bende tu bukan la akan mengimprove diri kita sebagai seorang manusia...wah2..tapi kalo kata nk beli kete dalam 2011 tu..boleh la dianggap azam...

Hahahha...apa la aku mrepek2 pasal azam di pagi2 hari ini...

Apa azam aku untuk tahun 2011 neh? Em, aku pun kurang pasti la..kalau ada pun..biar aku simpan lam kepala aku ja..hehehe..nanti bila da tercapai..pasti aku kan bgtau kengkawan suma..

Stakat ni..untuk tahun 2010, apa yang aku da capai?

Em...alhamdulillah..umah yang aku beli sebelum neh..aku da berjaya buatkan jadik Homestay...agak menarik la jugak..mcm2 org aku jumpa..n ada gak la beberapa pengalaman menarik yang aku blajar dari situ..dari ke hari aku asyik pikir how to improve my homestay..hehehe..at least aku ada gak la benda yang aku nk isi masa lapang..bukan tu ja..aku pun slalu berpikir mcmana nk improve aku punya system untuk homestay...stakat neh..okay la..alhamdulillah..sumer berjalan lancar...

Selaen dari tu gak..dari sudut kerjaya aku..alhamdulillah gak..aku dapat apa yang aku tak sangka aku akan dpat...apa dia? biar la aku n orang2 yg tahu je tahu...hehehe...

Okay, dah2 la membebel di awal tahun ini..hehehe..saja je mencermin diri seketika..hahaha...

Monday, December 6, 2010

Black - Leia

Aku first dengar lagu neh..aku dah macam tertarik ngan lirik lagu dia...

Then aku cuba dengar skalik lagi...hurm..mmg best..ahaks!

===================
Tidak ku sangka hubungan kita
Akan di duga sebegini
Kerna ku jauh di kota
Dan kau pula menyepi di sana
Terpaksa menerima
Hakikatnya ku di sini
Dan kau pula di sana

Chorus
Malam ini ku hadiahkan
Sebutir bintang pengganti kata-kata
Dengarlah janjiku padamu
Sang rembulan menemani
Sementara menanti waktu bersama
Sabarlah masanya kan tiba

Seringkali ku terbayangkan mu
Dalam mimpiku kau tersenyum
Sedihnya rasa pabila ku bangun
Dari nyenyak tidurku
Masih ku keseorangan
Kerna ku di sini
Dan kau pula jauh di sana

Ulang Chorus

Hari demi hari ku nanti
Tiba malam hari
Kan ku pejam mata
Lihat kau tertawa
Dalam mimpi kita berdua
Terbang di angkasa
Hidup kita sempurna akhirnya

Ulang Chorus

Friday, December 3, 2010

Bukan senang nak senang...

Lama gak la aku tak update kan...

Bukan apa..lepas balik dari konvo adik aku hari tu..aku mcm bz..chewahhh...

hari Khamis lepas, ex-ofismate aku akad nikah. So, aku neh telah di'book' untuk menjadi drebar tak rasmi kepada pengantin ppuan. Aku kuar umah seawal 630pg untuk jemput pengantin ppuan jam 7pg. Target nak sampai kedai mekap tuh kul 8pg. Giler awal kan...hahahah...bukan apa..member aku neh...mekap kat Kulim, so cam jauh sket la..so kena la kuar awal sket...

Sampai jer kat sana...kakak yg mekap tu lak kata...hurm..sejam lagik neh..so pegi la memana dulu...huhuhu..aku kuar jap gi amek minyak..then balik ke kedai...melangut jek kat situ tgk member aku di mekap..Selepas sejam...wahh..hasilnya cantek...aku suka kakak neh mekap..nampak nice jek..

Shahrin & Haida
Tahniah yer..smoga berkekalan sehingga ke akhir hayat

Hari Sabtu 27 November 2010 lak, aku ke Perlis Indra Kayangan...member UIA aku lak yg kawen. Dia wat majlis akad nikah sama hari ngan kenduri. Dia akad nikah kul 11pg. Aku pun kuar la dari Seberang Jaya kul 8.30pg. Sampai ngam2 je kul 10.50pg kat umah dia. Hehehe..Sempat la aku ada di waktu majlis akad nikah kat umah dia tuh.

Lepas akad nikah tu..makan2..n then posing2..sempat jugak tgk pengantin posing kat tepi sawah..ahaks!! best gak...tapi aku tak tunggu lama..sebab nak balik penang lak..yer la kan..jauh gak ar....


Hasrul & CT
Tahniah...Selamat pengantin baru..smoga berkekalan sampai bila2...

Hari ahad lak..28 November 2010..Haida punya kenduri lak...



Selain dok sibuk pasak pergi kenduri member2...aku dok sibuk gak siap untuk Homestay aku. Alhamdulillah la..banyak la booking untuk bulan Disember neh..cuti skolah kan...n ramai gak dtg sebab kenduri..penat gak nak siap...tapi takpa..puas hati la..hehehe...salah satu dari aktiviti aku..adalah membuat flyers kat bawah ni...hurm..okay ker eh? flyers and name card...


 Hurm itu saja la kot...nanti aku sambung len na....daaa...

Monday, November 22, 2010

Adik aku GRADUAN TERBAIK!!

Smalam, kitorg satu family berada kat Taman Tamadun Islam, Kuala Terengganu. Sebab, adik lelaki aku, Hadi, ada majlis konvokesyen di sana.

Seawal 7.15pagi kami kena berada di sana sebab adik aku kena amik jubah and also ada registration. So, dalam kul 6.30pg kami da kuar dari rumah maklong aku...untuk gerak ke Taman Tamadun Islam tuh...

Sesampai jer kat sana, kami pun jenjalan n melawat kawasan... Kami pun tunggu la kat situ sebab takley registration lagik...awal sangat...kaunter lum bukak. Lepak2 kat situ..Hadi pun jumpa kawan dia la..dok calling2 la..aper la..biasa ar kan..diorg sesama sendiri pun..konpem lama da tak juper kan...sesambil tuh..aku, yayah, mak n abah..lepak2 jer la..

Then lam 7.15pg la kot..diorg bukak pintu untuk graduan masuk and register. Hadi pun masuk la untuk amek jubah n register skalik. Mak n abah lak..lam kul 8pg tuh buleh masuk ke dewan...tinggal la aku n Yayah dok jenjalan. Diorg ada sediakan bilik untuk tayangan luar ar konvokesyen tuh. Aku n yayah pun kononnya cepat2 la pegi nk booking tempat duduk yg best. Dah dapat tempat duduk, kami pun duduk la...tappi masa tuh cam awal sangat...diorg takde tunjuk aper2...so mmg agak bosan la menunggu di situ...uhuhuhu...

At last, aku n Yayah decide nk jenjalan. Kami pun bangun dr tempat duduk yg best tuh...n jenjalan (ngantuk giler duduk lam tu n takde tgk aper2). Kami gi kat kete n makan kuih2 yg kami beli untuk breakfast tadik. Lepas breakfast, kami pun jenjalan la kat kdai2 keliling tuh...dok tgk2 la kononnya..bunga mana nk beli untuk Hadi.

Lepas tgk2 bunga tuh, kami pun berlegar2 depan dewan...dengan target, nk cuba masuk dewan gak..nk tggk gak dari dalam..hahaha...Kul 9 pg, VIP pun sampai la...so depa pun pukui la kompang, arak VIP masuk. Then aku n Yayah pun gerak la ke khemah tayangan tuh...tapi bila pegi..cam da penuh n bila pi depan pun...tak nampak sangat pun rupa2nya...isk isk..sedey2..

Aku n Yayah pun patah balik ke pintu depan dewan tuh...kami berjaya la masuk gak..bukan kami ja..ramai lagik...hehehe...ala..masuk2 tu pun..blah sana dewan tuh rupa2nya kosong lagik..tade org pun..cheh..takde la rasa bersalah sangat...

Dengan excitednya ...kami pun tunggu la Hadi dapat diploma dia..dia lak kena lead dia punya course, so dia dok depan skalik ar...hurm..bangga ar aku ngan adik aku sorg neh...huhuhu...best2..lepas tuh lak..lastt skalik lepas sumer org da amek, ada lak anugerah graduan cemerlang..pergh...adik aku dapat gak..dia GRADUAN TERBAIK JMTI (kolej dia). wah2..lagik bangga...

Apapun, point utama aku kat sini...nak ucapkan TAHNIAH kepada adik aku sorg tuh...smoga lepas2 neh dia akan terus berjaya di masa hadapan...skalik lagik.. CONGRATULATIONS!!!

Monday, November 15, 2010

Kenduri Patty - 30102010 (Part 2)

OKeh..aku nak sambung pasal Kenduri Patty...em..takder aper sangat nk citer...alhamdulillah sumer berjalan ngan lancar (ada la isu sikit2 tp alhamdulillah sumer settle)...

Sila la tgk video neh yg aku da buat khas untuk pengantin...hahaha..khas ke? takde la...testing skill aku ja neh...maklum la..baru2 blaja...

Raya, korban dan lembu~

Ada beberapa cerita yang aku nk story kat sini...isk isk (cerita...lepas tu story lak...mcm ada beza ja kan? hahaha).

Aku skang neh kat ofis..huhuhu..kantoi lak kang..saja ja..mengambil mood sempena hari isnin neh kan...mcm orang kata..Monday Blues kan...hehehe...

Tak ada apa sangat yang aku nk tulis hari ni...ehehe..

Dua hari lagik da nak raya...walaupun Raya Haji ja kan...abah aku wat korban tahun neh...so pagi raya tuh..lepas2 solat raya..abah aku, adi ngan member2 dia akan gi ke masjid...(bukan apa..kalo korban...kena bawak dua helper...tp sebab abah aku ada sorg ja anak lelaki...kena la bawak kawan adi sorg...untuk tolong...).

Erm...Raya Haji neh jugak di kenali sebagai raya korban...sebab apa? sebab pada raya haji kebanyakan orang akan membuat korban...iaitu penyembelihan lembu...ada cerita di sebalik tuh...tapi aku tanak la citer kat sini..sebab aku rasa ramai org pun tahu crita asal penyembelihan lembu neh...

Aku nk citer satu pengalaman aku waktu skolah dulu...skolah menengah...waktu tu..skolah haku ada wat Sambutan Korban ar...then diorang wat sembelih lembu depan skolah...ada la beberapa ekor lembu..kitorg wat korban tu..join skalik ngan org2 kat taman perumahan sekeliling tuh...agak meriah gak la..

Macam biasa la..kitorg ramai2 pun berkumpul la kat luar...tgk2 penyembelihan lembu tuh...memandangkan skolah kami ni ppuan sumer...so ustaz2, orang area perumahan tuh ngan anggota RELA yang dok wat tu suma...kami neh tolong part2 potong daging, cuci and masak memasak ja...

Tahun tu ada berapa ekoq lembu ntah..aku pun tak ingat sangat....dalam dok syok tgk sekoq lembu tu nak kena sembelih...tetiba..ada lembu yg kena ikat kat pokok tuh...dia punya ikatan terbukak...pergh..dengan dahsyatnya lembu tu bertempiaran larik...dia larik2 pusing sket kat situ...then dia terus larik pergi arah Persiaran Gurney...kitorg tgk da gelak2 pun ada...saspen pun ada...


Anggota RELA ngan naek trak depa tuh...pi la carik...punya la dok carik...rupa2nya lembu tu dok lepak2 kat Gurney...hahaha..depa berjaya gak tangkap lembu tuh...n bawak balik ke tempat penyembelihan...sampai2 je..trus depa sembelih lembu tu dulu...takut2 dia larik lagi...hehehe..

Itu antara pengalaman sambutan korban kat skolah ar...ada banyak laigk (maklum la..5 tahun skolah sama kan...heheh). Ada satu tahun tu...kena potong daging...pergh...satu badan bau lembu...lepas2 potong daging tuh...aku tak makan wehhh daging yg diorg da masak tuh...ntah naper..rasa tak lalu...bukan aku sorg...aku n beberapa member aku ar...then balik nek bas hari tu...hahaha..memang member2 bengang jek...bau lembu...ahaks!!

Okay2 len kali aku story lagik k....

Apapun...aku nak mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA kepada rakan2 dan semua yang mengenali diri ini...


Friday, November 12, 2010

Kenduri Patty - 30102010

Oih...da lama aku tak post kat blog haku neh....last post haku 2 November 2010...huhuhu...

aku ada banyak benda nk story cuma takder masa nak story...hahaha...okeh2 kita mula  ngan citer pertama dulu k...

30 October ari tu aku dan famili aku (kecuali Yayah) balik Terengganu...sebab kezen aku kawen..kezen aku neh lelaki...so blah ppuan tu da lepas da 10 Oktober...

Mesti korang rasa jarak jauh sangat kan...huhuhu...bukan apa..setelah di tolak tambah...pikir punya pikir..mengambil kira suma org...30 OKtober tu la baru suma org free...seb baek gak..kalo tak tu..silap2 tak kenduri kezen aku tuh...hahhah..

Kenduri tu Hari Sabtu...kami satu famili balik hari Jumaat...usaha la kami tanak balik awal2...nk lepak2...konon tanak wat keja banyak ar..sebab tu balik lewat...hahaha....smpai jek Jumaat petang tuh...huhuhu...baru pasan..kami antara yg terawal sampai umah MakLong aku tuh..huhuuhu...

Sampai2 tuh..terusss jek aku duduk (ngan galas beg lagik neh) ngan kezen aku yg ppuan, Na...dok packing goodie bag..giler la..1500 beg..huhuhu..buleh tahan gak ar banyaknya...Disebabkan tak cukop tenaga kerja..(yg ada mmg kezen aku yg ppuan 2 org ja...Yus ngan Na - Na pun baru balik dr KL pg tuh..huhuu) Adi pun kena la tolong..kami beli bunga teloq dari Penang..so sampai2 tuh seb baek teloq da siap rebus...so Adi pun kena wat bunga teloq tu la...bih bunga teloq lam net n ikat...hehehe...seb baek dia ngan penuh sabar wat tuh...seb baek gak la...mak aku tolong dia sikit2..



Bukan tuh ja...abah aku pun kena wat keja...hehehe..abah aku dok packing mufin lam plastik...nk boh lam goodie bag...huhu...lepas siap suma goodie bag n bunga teloq...kami teruskan ke fasa kedua dan ketiga...



Aku, Yus ngan Na kuar petang tuh..tau dak pasai apa...baru nk order kek pengantin..brapa banyak kedai kami pi..satu pun tamo trima tempahan...yer la..mana la sempat kan..dekat sangat da..nk tempah hari ni...nk amek esok..huhuhu..selepas pegi beberapa kedai..kami pun pasrah...kami amek ja kek yg da siap...cuma suh tulis..n amek esok pagi..

Lepas tuh kami pi lak cari pinggan n cawan plastik untuk rombongan pengantin ppuan nk guna kat homestay depa...nk pi Giant atau Mydin...giler lah punya jem..mmg beratur dari depan simpang lagik...lum nk cr parking lagik tuh...huhuhu..last2 kami kona balik..patah balik...gi beli kat Sabasun jek..huhuhu...itu pun ramai org...tp aku tunggu lam kete jek...leh tunggu depan kedai...

Sementara itu..huhuhu kat umah lak..abah, Adi ngan PakLong aku dok wat keja2 meng'clear'kan rumah...huhuu...masa kami sampai tuh..mmg tak nampak gaya langsung la mcm umah tu nk kenduri esok...cuma sebab ada khemah kat luar ja...dalam umah...huhuhu...mmg mcm tak prepare langsung...

Habis suma barang dalam umah da clear...meja2 makan suma pun clear...kami pun da balik...baru cam settle...tp rupa2nya tak settle lagik...Kami kena wat bilik pengantin lak..baru nk pasang cadar...baru nk cari bantal peluk...baru nk pasang langsir...yg best nya...tgk2 tak cukup tempat sangkut tuh..so nk kena ekjas2 sket...then dok settle sket pasal satu dinding yg menjadik kontroversi...huhuhu...seb baek ada kain leh wat cam langsir...kalo dak...mmg nampak dinding asbestos yg tak bercat jer la...huhuhu

Langsir kat pintu bilik pengantin terlalu LABUH...sebab ukur dari tempat laen...bila pasang railing curtain tuh gi pasang bawah giler...so menyebabkan langsir tuh labuh giler...


Dengan gayanya...mak aku ekjas langsir tuh...pergh...jahit langsir tuh yg dah tergantung...tak turunkan lak tuh...hahaha


lepas siap2 suma..aku mmg da kepenatan..trus tido...

Hahaha...nanti2 aku sambung lak pasal apa yg jadik wattu kenduri tu k..banyak tragedi...

Tuesday, November 2, 2010

Radja - Terus Terang

Lirik Lagu Radja Terus Terang

jangan pernah kau katakan woo woo
bahwa cintaku terlarang woo woo
karna tak ada yang tahu
arti cinta sesungguhnya

cinta datang dari tuhan woo woo
yang tak mungkin ku hindarkan woo woo
karna aku manusia
yang pastinya butuh cinta

reff:
kepadamu aku terus terang
bahwa aku memang masih sayang
demi kamu aku relakan perpisahan

hanya aku yang aku sayang
bersamamu jiwaku melayang
demi kamu aku relakan perpisahan

cinta datang dari tuhan woo woo
yang tak mungkin ku hindarkan woo woo
karna aku manusia
yang pastinya butuh cinta

repeat reff

cinta datang dari tuhan woo woo
yang tak mungkin ku hindarkan woo woo
karna aku manusia
yang pastinya butuh cinta

repeat reff

ooo perpisahan

cinta datang dari tuhan

Thursday, October 28, 2010

Cerita Hari Ini...

Berlalu sudah seminar yg di nanti2...

Macam biasa la...tiap kali habes major function...mesti la penat dowh...tp lega n hepi sebab semua berjalan lancar...eh ye ker...aku agak2 jer la sumer lancar...hahaha...

Pagi2 td kami kena berada di lokasi kejadian pada pukul 7.30pg. Tapi aku lewat sket ar...ahaks!! Tapi sampai2 ingatkan da ramai...rupa2nya beberapa kerat ja baru mai...hahaha...lega gak..takut gak aku kalo aku org last..hahaha...

Pagi tu...lepas kami da siap2kan registration table tuh..orang pun da start2 mai...okay la..kami just kena suro depa sign attendance and then bg depa name tag dan beg (yg ada material2 untuk training). Beg tu kaler oren...hehehe..cumel...(aku wak lik gak 1...heheheh).

Lepas diorg register tuh...diorg patutnya kena gi letak2 barang dlm tempat training...then diorg leh makan breakfast..ada sanwic ngan kuih apa ntah...

Dalam kul 9pg...seminar tu start dengan first speaker...hehehe first speaker tu bos haku..ahaks!! okay la..dia crita pasal bajet baru2 neh...so kami pun masuk la dok blakang...mendengar...

Lepas first session tuh...ada teak break lak..hahaha...makan lagik...so biasa la...kamu kena pi mingle2 ngan participant tu smua...mana tau ada potential business ka...tp tu la..aku pun tatau nk pi sembang ngan sapa...so aku pi sembang ngan client aku ja...hahaha..selamat...

Then second session citer pasal FRS update...agak berat la jugak...tp aku masuk last tu sikit ja..sebab kami dok settle bende2 kat luar... kejap je lepas kami masuk...third session lak...pasal GST...okay gak ar...ini org dr KL yg datang cakap2...agak menarik...kira aku mampu memberi perhatian la kat apa yg dia cakap...hehehe...

Lepas session dia...lunch break lak..kami tunggu participant suma makan dulu...lepas2 tu sikit baru makan...itu pun makan ikot turn...kalo dak..tadak sapa nk jaga meja barang2 kami...di sebab kan dok jaga tu...aku terlepas la nk dengar 4th session berkenaan dengan tax development...aku rasa agak menarik topik tuh...haih..nk wat cemana...demi tugas...chewaahhh...

Then mcm biasa la...evening tea break lak..perghh...mmg asek makan jer la hari ni..tp aku tak makan banyak sangat pun...kena wat keja kan...kena lak tu dok layan2 sembang...so kurang sket la...huhuhuhu...

Last session...berkenaan ngan Transfer Pricing...hurm...aku tak masuk...dok arrange2 bende kat luar...then sebab da mcm lewat jek nk masuk2...kami pun lepak2 luar jer..dok layan2 sembang...okay la jugak...sebab kami sesama staff pun jarang nk sembang2 n update2 sket pasal ofis la..keje la..staff2 la...hehehe...bgosip pun ada la gak sikit2...heheheh

Petang tuh..habeh la sudah...kami pun dok depan pintu...senyum2...n tegur2 sket2 la sesetengah participant tu sebelum diorg balik...then ada yg bg feedback form...so okay la..

Lepas tu suma...suma participant da balik...kami pun kemas2 la barang2 suma...okay la..tadak apa2 masalah...suma berjalan lancar...

Da nk balik..baru terasa...lenguh nyer kaki..huhuhu...penat..walaupun bukan buat apa sangat...dok senyum sana..senyum sini...haih..penat2...

Wednesday, October 27, 2010

Esok dan seminar...

Esok ofis aku ada wat seminar untuk org luar..yg akan berlangsung kat Equatorial Hotel Penang...


Tadi kat ofis diorg da sakan mengemas2 sumer..pergh..beg oren la..fail2 la..mcm2..

Esok aku lak akan terlibat kat sana..huhuhu..tak sure la apa aku nk buat..ada ka depa suro aku usher..haih...mcm reti jek haku neh..then suro in charge publication booth..nk kena wat apa ntah..aku [un blur2 ja neh..huhuhuh...

Takpa la..kalo sempat..esok aku update apa yg terjadi..hahaha..Jumaat ngan Isnin ni aku cuti...yeay!! apa yg aku buat waktu cuti tu? tungguuuu....ahaks!!

Saturday, October 23, 2010

Pokok Ular

Lama gak rasa tak update blog haku neh..bukan apa...dok sibuk pasai homestay...hahaha..ya ka...dak la..dok sibuk pasai keja gak ar...hehehe...

Aku nk cita...

Kat ofis aku..depa ada wat CR challenge...so penang, depa wat juai2 pokok...pokok tu di panggey 'snake plant' aku pun tak sure la pasai apa kan...

So masa depa  kluaq pasai pokok neh...suma pakat syok dok nk beli...then aku cadang la kat member2 sebelah haku tu...apa kata..kita wat ala2 gift exchange...leh tulih2 kat kad tu..best sket...dari beli untuk diri sendiri..mcm tak best ja..hahaha..

Aku pun wat gak exchange ngan sorg lagik member aku...hehehe..best gak ar..dok sibuk pikir nk tulis apa kat kad dedication tuh...huhuhu...

Dalam dok sibuk2 dok pikiaq tu...aku ngan dak sebelah haku..tetiba terpikir...apa kata kita bagi kat bos satu...aáh...ramai2 share la..so takde la mcm pelik sgt...ala..satu pokok tu..RM20 jer..tak kire saiz..so tak kesah la kan...siap leh upgrade pasu lagik kalo tambah RM2...hehhee...

So at last tu...aku dapat la satu yg aku buat exchange ngan member aku tuh...then rupa2nya staff2 aku ada bg kat aku gak satu...mcm best gak ar...hehehe...so aku ada 2...wan foon lak...dia ada 3 pokok...then si nisha ngan rosie lak..depa tadak kat ofis...suh aku amek kan pokok depa...so aku pun amek ja la...hehehe..letak skalik...

Skang neh..kami ada la satu area yg ada pokok2...chewah...leh wat ala2 garden lak kat situ...depa dok kata..baguih untuk feng sui...hahaha..apa2 ja la..




Hopefully, kami semua lebeh tenang dan gumbira dengan pokok2 neh suma..ahakS!!

Sunday, October 10, 2010

Netball untuk tahun 2010..- video version

Post yg sebelum neh...aku da citer pasal netball.. kali ni aku attach video lak...ada la sikit2 caption dari game kami...hehehe...

Homestay at DPiazza

Come and visit my homestay blog...

DPiazza Homestay

Saturday, October 9, 2010

Netball untuk tahun 2010..

Pagi ni...dengan penuh semangat..aku bangun awal pagi...

Kul 7pg lebey sket aku ngan Rosie bertolak ke Padang Westland...

Aku da lambat sebenarnya..masa aku on da way nk pi tu..beberapa org da call...tanya aku kat mana..huhuhu...

Sesampai ja aku kat situ..da time untuk briefing ngan referee...so aku pun terus pi  join la..pi dengaq2 dia kata apa..dia referee yg sama mcm tahun lepas..so aku mcm da leh agak da..sebab referee ni agak strict...huhuhu...mmg akan selalu la kedengaran wisel2 dia yg bingit...huhuhu...

So lepas briefing tu..aku baru nak pakai kasut...then kami pakai bip..(eh btoi ka eja..naseb la..) Macam biasa..aku punya GS - Goal Shooter...lepas pakai bip tu..dak2 neh suro pergi prektis2 shoot..aku pun jalan la ke padang tuh..then tetiba terus nk main rupa2nya...aku pegang bola pun belum lagik..cam mamai2 baru bangun tido pun ada gak neh..hahahhaa...

So..begitu la..permainan bermula..huhuhu...diorg start score..tapi not bad la..masa first half..aku berjaya score 2 kalik..daripada 3 cubaan..2 masuk..huhhu...

Second half..tak berpeluang lak aku nak shoot..takper la..takder naseb..kena start training awal2 ar lepas neh..hehehe..nk tau score??? 2 - 16..hahaha..mestila yg 2 tu kami..hahahaha...

Macam aku dok bgtau budak2 neh dari smalam lagik..kalo nak mai sokong netball..mai awai2 sket..sebab game pukul 8...830 pg kami  nak balik dah...tgk2 btul..game kami habeh kul 830...tp aku rasa tahun neh..kita main agak okay..not that bad..at least tak la nampak sangat mcm kena buli..huhuuhu...mungkin just lack of practise...tp yg aku suka..tahun neh..mcm men hepi2...tak pressure sangat mcm tahun lepas..ahaks!! kenapa..ntah la..

So..wat masa skang..leh simpan da kasut..hahaha..aku kan bersukan setahun sekalik jek..hahaha...

Ni la team Netball 2010...

Friday, October 8, 2010

Tomorrow is the day...hahaha...

Esok Sabtu - 9 Oktober 2010...

Aku ada game Netball...wakil ofis untuk ke MICPASS game 2010...huhuhu...

Ni tahun ketiga aku join Netball neh...First dulu..tahun 2008, aku masuk2 jek kena main..jadik GS..kalo org tatau..tu adalah Goal Shooter...walaupun aku da join PwC dari tahun 2006..tp sebelum2 neh aku malas nk join...masa 2008 tu..aku terjebak..cheewahh..sebab kawan aku ajak aku pi prektis skalik...huhuu..Boleh tgk citer pasal neh kat sini >>> THE Netball Game

Masa 2009 lak..aku da malas main..sebab ada puak2 yg aku kurang berkenan..hahaha..tp aku jadik reserve jek la..okay la tuh..hahaha..kirranya pada nama..aku ada la jugak menyumbang sikit2..hahaha..

Tahun neh..awal2 da diorg ajak gi prektis..tp sebab masa tu bulan posa kan..so takkan la nk join gak..malas la haku..tp rupa2nya depa tak jadik prektis pun..kami suma prektis start dari minggu lepas ja..nk lawan esok neh..huhuhu....

So kengkawan...wish la good luck kat aku..hahaha..hopefully dapat main dengan penuh jaya...hahaha..tadak cedera2 sudah...konpem aku akan update nyer la nanti..dont worry...

Bawah ni gambo masa aku muda sket...hahah..tahun first maen netball...huhuhu

Sunday, October 3, 2010

My new project n my new toy...hehehe

Tadi siang aku pi melawat umah haku..chewah..umah sendiri pun nak pi melawat..ntah hapa2..


Bukan apa..hari Rabu lepas, mak ngan abah aku da bawak barang2 sikit dari sini n dah upah orang pasangkan lampu n kipas...so, aku baru hari ni la aku nk pi tgk umah aku yg da ada barang2 n jugak lampu dan kipas..hehehe...

Aku p ngan adik lelaki aku...wah2..tak sangka..mcm best jekk..heheh..yer la..da ada sofa..meja makan..wah2...leh duduk da neh..cuma tido jek lum buleh..hehehe...tp leh la lepak2 kat sofa..hehehe..lampu kipas sumer pun da ada...wah2..puas hati...

Aku cuma gi mop jek wat sekian kali nya...umah tu berhabuk sket la..haih2..hehehe..tp okay la..aku gi pasang langsir sementara...sebab skang neh mak aku dok sibuk wat langsir sepupu aku yg nk kawen ujung bulan neh..so langsir umah aku..bulan depan jer la..hahaha...takpa2..rilek2..umah aku tak larik kemana..hahaha..

Neh aku boh video yang di ambil ngan video cam baru aku...hehehe...(please view in HD kalo nk tgk kualiti gambo yg aku amek..)

And untuk perhatian kawan2 sekalian, umah neh aku nk wat homestay...boleh tgk kat blog untuk home stay kat sini >> KLIK SINI. Tapi wat masa skang neh...maseh in progress lagik...so coming soon la homestay neh..so, kepada kengkawan yang ada plan nak mencari penginapan di sekitar Penang, kontek2 la haku..mungkin leh arrange harga yg sesuai kan...hehehe...kawan tetap kawan...bisnes tetap bisnes...hehehe...


Saturday, October 2, 2010

New ToY!!

YEAY!!! My new toy!!!

Let the picture do the talking...

Dah lama aku teringin nak beli videocam...aku dok mencari2..agak mahal..so dok bajet2 la nk simpan duit..huhuu...

Tetapi2...tiba2...aku terjumpa satu pocket video cam yang aku terbekenan...

KODAK PLAYSPORT video camera...




satu yang aku minat sebab dia pocket size...so takde la aku neh nk bawak gabak2 neh...

then dia leh amek video HD..so agak menarik la gambo dia..mcm cantik..aku da test da tgk kat tv...okay...suka2...hehehe...

yg aku suka lagik..mcm nama dia..SPORT...dia macam agak tahan lasak la..so mcm sesuai la sangat2 untuk org yg sopan santun cam aku neh...hahaha...

yg plus2 nyer...sebab dia neh water proof...siap leh masuk air..10kaki...huhuhu...cam menarik kan...weee...

n i got it for a very reasonable price...thats why...i immediately take it...(eh..bukan terus2 amek je...aku da survey bagai nk rak dlm internet...tak cukop ngan aku...abah aku pun da survey da...)..tp memandangkan harga nya yg agak ok...sebab tu aku berani beli...kalo tak..aku tak amek gak..biasa la...(mcam org slalu kata..aku neh kedekut...huhuhuh).

eh lupa lak.satu lagik feature yg agak aku suka...sebab dia punya on off button tu kan..sangat cepat ja...nk on tu..tekan button on..dlm 2 saat ja da leh start amek gambo...nk off pun sama...so takde la lambat sangat sementara nak amek gambo apa2...

weee...lepas neh leh amek2 video lak...hurm...video apa la yg aku nak amek sangat neh ntah..hahaha..ntah la..cam menarik ja nk amek video...adik aku kata aku terpengaruh ngan citer Mr Bean yg Holiday tu...sebab dia jenjalan bawak video...huhuhu..ye ker?? ntah..ada la kot sket terpengaruh kot...hahaha..

Kalo nk tgk ngan lebey detail specs dia... tgk la kat sini k... KLIK SINI

Wednesday, September 29, 2010

Apalah nasib aku...buat baik pun salah...

Aku nk update blog haku...
aku balik keje...sambil2 tgk tv..aku pun online..
dengan niat nk update blog n layan facebook...

aku pun log in blog haku...sambil log in facebook...
aku nampak kat facebook aku ada 2 notification...
satu tu..member aku ada tag aku dalam note dia...
satu lagi...ada msg dari seorang kawan...

msg tu...erm..agak mengejutkan aku...
terus menukarkan mood aku...

niat aku baik...aku nk organise reunion...
agar kengkawan leh jumpa..leh bersembang..
tapi aku tak sangka...dalam proses menjayakan reunion kali ini...
aku da menyusahkan kawan aku...

aku sedey...aku pun tak sure la macamana...
niat aku lain...cuma nak mengingatkan..
tetapi..aku tak sangka yg aku akan menyusahkan orang lain...

nasib baik la ini reunion terakhir yang aku akan organise...
semoga aku tak menyakiti atau menyusahkan orang lain lagik...

memang...aku slalu bising2 pasal payment...
bila nak bayar...bila nak bayar...
tapi tu pun sebab dengan niat nak menjayakan reunion kali ni..
kalo aku kata tanak buat...
sumer suro aku teruskan organise reunion neh..
haih...

siyes...aku da malas..aku da serik...
tetiba aku mcm da ilang mood nk organise reunion neh..
sebelum neh aku SANGAT excited..
sebab aku da berjaya capai target aku (30 org)...

tapi skarang...isk..tolong la..
kembalikan ke'excite'an aku..
aku perlu menghabiskan reunion kali ini...
takkan aku nk mengalah separuh jalan...

aku sedih tiap2 kali reunion..
masa ni la..orang akan cuba menjauhkan diri dari aku...
orang akan cuba larik2 dari aku...
sampai kan message tak berbalas...
call tak berjawab...
jahat sangat ker aku neh..
sampai orang buat kat aku mcm ni...

dah la..aku mmg mengalah...
aku TAKKAN organise da reunion tahun depan...
korang nk buat...buat la..
tengok keadaan la aku nk pergi atau tak...

ini luahan hati aku..
mungkin kali ni da maksimum kot..
haih...takper diyana..
teruskan niat mu itu..untuk reunion tahun ini...
ramai yang dah membuat pembayaran...
so kena jayakan majlis tahun ini...

p/s: buat apa aku nk bersusah payah nk organise reunion sedangkan org tak hargai pun...org lagik tak suka ada la...aku nk buat kawan...bukan nak buat musuh...

Friday, September 24, 2010

Stay Young My Friend


We all need to read this one over and over until it becomes part of who we are!

HOW TO STAY YOUNG






1.  Try everything twice.
On one woman's tombstone she said she wanted this epitaph:
"Tried everything twice.loved it both times!"




2.  Keep only cheerful friends.
The grouches pull you down.
(Keep this in mind if you are one of those grouches!)





3. Keep learning:
Learn more about the computer, crafts, gardening, whatever...
Never let the brain get idle.  'An idle mind is the devil's workshop.'


And the devil's name is Alzheimer's!






4. Enjoy the simple things.


5. Laugh often, long and loud.
Laugh until you gasp for breath.
And if you have a friend who makes you laugh,
spend lots and lots of time with HIM/HER.




6. The tears happen:

Endure, grieve, and move on.
 The only person who is with us our entire life, is ourselves.
LIVE while you are alive.







7. Surround yourself with what you love:
Whether it's family, pets, keepsakes, music, plants, hobbies, whatever.
Your home is your refuge.



8. Cherish your health:
If it is good, preserve it.
If it is unstable, improve it.
If it is beyond what you can improve, get help.





9. Don't take guilt trips.
 Take a trip to the mall, even to the next county,
to a foreign country, but NOT to where the guilt is.






10. Tell the people you love that you love them, at every opportunity.


I love you, my special friend.






11. Forgive now those who made you cry. You might not get a second chance.


Be kinder than necessary, for everyone you meet is fighting some kind of battle.

 
 



Wednesday, September 22, 2010

Suasana Raya aku...

Wah lamanya aku da tak update blog haku neh...ekceli sejak raya2 neh la...huhuhu...

Aku cuti seminggu hari tu...minggu ni baru naik keja balik...ramai org kata aku raya sakan tahun neh..apa yg sakan sangat pun tatau la..hehehe...

Tahun neh...selepas beberapa tahun kami amek gambo sekeluarga...tahun neh..tetiba kami dok nk amek gambaq famili...hehehe..abah aku la..tak bawak balik lak kamera dia...last2 pakai kamera henset aku ja..huhuhu...jadik la..dari tadak langsung...tp suma dok kata..takpa2 2 thn lagik kita guna DSLR lak...huhuh...leh lak kezen2 aku dok suro aku pakai DSLR...hurm...nak pakai ke? rajin ke aku nk bawak kamera gabak tu berjalan2...hurm...nanti pikir laen...hahahah

Inilah gambo dr henset aku...tak touch up pun...cuma  tmbh border ngan text ja...yg len2 ori...

  Aku ja yg tadak dlm gambo neh sebab aku tukang amek gambo...huhuhu...

Tapi raya kali neh..meriah gak ar...sibuk berjalan je 2 hari kat kg...hehehe..lepas tu balik penang pun...ngan makcik n makngah..kami jenjalan gak pi beraya kat blah2 sini...n sempat gi jenguk2 umah haku...(siap mandi kat swimming pool tuh...hahaha).

Nanti len kali aku update lagik blog neh eh...skang baru naik keje..biasa la..bz sket...hehehe...hurm...cantek kan gambo aku kat atas tuh...hahah walaupun henset jek..

Tuesday, September 7, 2010

Selamat Hari Raya Aidilfitri!!

Esok da nk tgk anak bulan...Insyallah kalo ikotkan kita akan raya Hari Jumaat...maknanya ada lagi 2 hari ja tinggal nk berpuasa....

Kejap ja rasanya..hehehe..dahhh nk raya da...huhuhu...

Memandangkan raya pun da tak lama lagik...saya..Diyana..ingin mengucapkan Selamat Hari Raya kepada semua...saya juga ingin mengambil kesempatan ini untuk memohon ampun dan maaf..zahir dan batin jika ada salah dan silap selama ini...

Raya kali ni..saya akan beraya di Alor Staq..andai kata sesiapa berada di sekitar sana..sila hubungi k...

Untuk kengkawan...jemput2 la ke rumah sempena raya ni yer...calling2 la dulu..takot2 takdak kat umah ja...

Sekalik lagik...SELAMAT HARI RAYA!!

Sunday, September 5, 2010

Projek Raya - revealed!

Mcm yang aku penah post sebelum neh.. >>> Projek Raya

Ini lah projek raya aku tahun neh...huhuhu...





Ni baju kurung yayah...tailor tu tersilap buat...dia buat kain jadi baju yayah...aku sian lak baju dia cam kosong jer...so aku offer la diri untuk me'try' menjahit manik di baju dia...alhamdulillah...tiada ku sangka..projek raya 2010 kali ini...AMAT BERJAYA k...aku berbangga neh..hahaha...

tapi sebab sibuk keje n mcm2 hal lagik...dekat sebulan gak la nk siap kan...hahahaha...kan aku gi KL lak seminggu hari tu...lagik la lama...tp aku lega la sebab siappp jugak baju neh...

Skang neh..mak aku tgk..cam cantik..dia nk suro aku jahit kat baju dia lak...tp bukan sumer la..lengan ja...huhuhu..itu mini projek la...hehehe...mcm da nk siap gak ar...sempat la mak aku beraya pakai baju yg aku da touch up...hehehehe...

Monday, August 30, 2010

Kekanda Adinda

So sweet lagu ni kan....lagu tema untuk citer 8 Bulan...walaupun aku baru tgk sikit2 je citer tu..mmg cam menarik la...hehehe...

//========================\\

Oh kekanda jangan iri hati
Dinda naik pangkat lagi
Oh adinda kanda mana dengki
Malah kanda support bini

Jadi dinda mahu mengambil masa
Tapi kanda mahu segera
Dinda ingin berjaya dalam kerjaya
Tapi kanda mahu cahaya mata

Dinda belum bersedia
Kanda dah beria ria
Jadi yang mana satu
Tak perlu bertengkar
Tak perlu bermasam muka

Oh adinda tolong jangan lekas curiga
Lekas cemburu buta
Oh kekanda dinda perlu berhati-hati
Tak rela dikongsi

Kanda kerja overtime terlebih masa
Itu yang dinda harus berwaspada
Ini semua demi masa depan keluarga
Dengan dinda atau sebaliknya

Kanda kerja malam
Dinda kerja siang
Jadi bila nak bertemu
Tak perlu bertengkar
Tak perlu bermasam muka

Oh adiwira dewataku
Mari ikut cara Dinda
Oh Tun Teja intan permata
Mari ikut cara kanda
Bagaimana bagaimana kita nak selesaikannya
Apa keputusannya

Oh kekanda mari nyawa
Kita cuba komunikasi
Oh adinda mari sayang
Kita cuba toleransi

Walau kita janji sehidup semati
Kita berlainan
Kanda polar kutub utara
Dinda kutub selatan
Komunikasi sikap toleransi
Itu yang kita perlu
Tak perlu bertengkar
Tak perlu bermasam muka

Walau kita sering dengan cara masing-masing
Kanda yang perdana
Dinda yang utama
Kanda segalanya
Dindalah nyawa
Kita tetap bahagia bila bersama sama
Bahagia bersama
Bersama selamanya
Bahagia selama-lamanya

Lagu

Saturday, August 28, 2010

Berbuka dengan kengkawan...

Seperti yang aku da janjikan sebelum neh...wah2..janjikan..yer yer jer haku neh..ahaks!!

Aku baru sampai dari KL mlm smlm kul 10.40 flight aku sampai kat airport Penang...huhuhu...penat weh...

Aku gi KL ada kursus kat Sheraton Imperial slama 3 hari...

Aku sepatutnya dapat dok hotel...tp aku tanak sebab rasa cam sedey jek dok sorg2 kat hotel...then nk sahur sensorg lak tu..isk isk lagik sedey...hahaha...naseb baek la kawan aku Puan Hanie tu keja area2 tu jugak...so aku tumpang umah dia (thanks a lot Hanie & Zaryl). so pepagi aku gi keje ngan dia n balik dia amek aku...

Tapi masa aku sampai kat LCCT tu..Puan G-ah yg amek aku...(thanks G-ah & Faie). lepas keje diorg dtg amek aku..sebab aku sampai kul 6ptg...kami da janji nk berbuka sesamer skalik ngan Hastura n Hanie...memandangkan diorg dari KL...diorg cam da bajet yg diorg akan lambat sebab jem...so memasing da spare air n makanan dalam kete..hehehe..senang spare siap2...

Tengok2 diorg sampai awal sket...so sempat la kami gi Restoran Saba' kat Cyberjaya tu sebelum berbuka...elok2 kami semua sampai je kat kedai tu...azan pun berkumandang...kami pun minum la dulu air2 yg kami bawak...masing pun bawak kluar la bekal masing2...Zaryl kuarkan beskot chocolate chip....Hastura lak kuarkan Cheese Tart....hahaha..yg ni yg tak ley blah neh...hahaha aku gelak sampai hari ni tak habeh2 lagik...pasai apa?? tgk la rupa dia kat bawah ni sendiri...hahaha...takyah aku nk citer panjang2...hahahah


Lepas tu kami pakat2 order makanan...solat n sembang2...lepas tu baru makanan sampai..kami pun makan...biasa la..dah solat...lagik la rancak sembang...hahaha..tp best la..rindu giler kengkawan aku neh...hehehe..miss u ols...Hehehe...biasa la..sesekali jumpa mmg mcm ni la kan...huhuhu...kami kiranya dok situ..sampai kul 9.30mlm..bayangkan..berbuka sampai kul 9.30...melampau kan? hahaha...sesekalik leh la...takkan hari2 kan..hehehe..


Lepas tu..aku follow Hanie balik umah dia..aku stay kat situ..sampai habeh training aku hari Jumaat...

Esok tu lak...aku gi berbuka ngan kengkawan UIA kat Restoran Cheng Ho..Amy Search punya..kat situ lak..makan buffet..dia makanan chinese style..huhuhu...banyak gak lauk..



Eh sebelum tu..aku berbuka neh ngan Puan June, Bai n Hanan...kami ber4 je..tak ramai..kami sampai awal da..dalam dok lepak2 tu...leh lak nampak Amy mai...si June neh..biasa la...dok nak amek gambaq...n seb baek la gak tercapai...hehehe...lepas tu siap dok curi2 amek gambaq lagik..hahaha..tak leh blah tul...


Aku suka roti jala dia..sedap..tetambah lak kuah gulai dia mmg pekat..so mmg mengancam la...hehehehe..selan tu..yg laen2 tu..buleh la..janji dapat jumpe n borak2 ngan kengkawan kan...hahaha...

Tapi lepas tu dok rush nk gi solat lak..so lepas2 tu kami bersurai da...kejap jek la..sampai terlupa nk amek gambar sgt...huhuhu...apapun..u guys...thanks a lot k...

Wednesday, August 25, 2010

Kemanakah menghilang?

Ahaks...hilang ker? hehehehe

Skang ni aku kat KL...ada kursus kat sini...lepak umah Puan Hanie...hehehe..

takper...nanti lepas aku balik dr KL...aku akan update gamba2 kat sini k..

Tungguuu......

Sunday, August 22, 2010

Yang Sempurnakanku - Sixth Sense

Kaulah bidadari dalam hidupku
Yang selalu hadir di dalam mimpiku
Bunga yang selalu harungi hariku
Anugerah Tuhan yang sempurnakanku

Bila kau jauh
Aku selalu rindu
Bila kau ada
Hatikan berbunga

Ku akan selalu menjadi bintangmu
Menerangi gelap dan mimpimu
Aku setia di sini mengusap tangismu
Menemani sunyi di hatimu

Video Klip - Youtube

Thursday, August 19, 2010

Projek Raya

Tahun neh aku ada 'special project' untuk raya...hehehe...

Tahun lepas wat kuih raya ngan adik aku..tp tahun neh..tak sempat sebab yayah balik penang sebelum raya sket ja..tapi tu projek tahun lepas...

Tahun neh projek laen lak..tapi aku wat sorg ja projek neh..hehehe...kalo nk tahu apa projek raya tahun neh...akan aku beritahu bila sudah siap projek itu...

Tapi sebagai hint...ada kena mengena ngan jarum n benang...oppss...ahaks!! apakah itu ya??

Jeng! Jeng! Jeng!

Saja ja tamo bgtau selagik tak siap..nanti tak SURPRISE!!...

Wednesday, August 18, 2010

Tentang aku...

Sungguh lama aku tak update...nk kata sibuk sangat2 tu tak jugak..tp mungkin banyak benda kot aku dok buat,,,hahaha...

Tetambah lak minggu lepas da mula puasa kan...best sebab leh balik kul 5ptg..hehehe...mmg time yg aku nanti2kan...ngeh ngeh ngeh...

Sabtu lepas lak, adik aku Yayah balik penang...dia sampai kul 5pg...pg tu jugak...kami ronda2 Bandar Sunway, Chai Leng Park...then patah balik pi Sunway Carnival...penat woh...then balik umah jappp...kami kuar balik pi Bazar Ramadan lak...gi billion...then terussss gi Alor Star lak...hahaha...giler tul...

Malam tu kami berbuka kat umah tokwan aku...ngan famili makngah aku...famili mak usu aku...yg tadak cuma famili makcik aku ja..sebab depa dok KL...tp takpa2...raya nanti konpem jumpa smua...insyallah...hehehe...

Baru 8 hari berpuasa...jauh lagi perjalanan Ramadan kali ini...semoga tiada ujian yg terlalu berat untuk aku tanggung kali ini...semoga segala di permudahkan termasuk la kerja aku...

Lain kali aku update lagik k...hehehe...

Harap tak terlambat...Selamat Berpuasa kepada semua kengkawan aku yer...

Friday, July 30, 2010

Imam Muda

Hari ni aku balik awal sket daripada biasa...chewahh..awal ke? Tak la awal sangat...kul 8mlm gak la aku balik...

Alhamdulillah...keja2 aku da selamat di settle kan hari ni...cuma tinggal 2 keja lagik yg kena aku settle kan minggu depan..insyallah..harap semua nya akan berjalan ngan lancar...hehehe...

Hari ni hari yg menyebabkan aku mempunyai pelbagai perasaan...

Pagi2 aku rilek2 ja sebab benda2 aku lum masuk...aku nk tlg org pun..sumer da agak rilek2 ja..

Tapi sebelum lunch tetiba ada staff wat kecoh lak..itu la..awal2 tanak buat..benda tu da masuk dari Khamis petang lagik...tapi dia tanak buat...simpan sampai jumaat pagi baru nk wat...then ada problem..baru nk kalut2..mencik tul aku...kalo dia sorg ja kalut takpa gak..dia kalutkan aku skalik..mmg siyes la..ilang mood aku nk lunch...eiii gerammm..siyes gerammm...

Lepas lunch lak..tetiba 2 tax comp aku baru masuk lik..dua2 nk amend tax comp lak tu..huhuhu...kelam kabut aku dok tunggu sorg staff tu amend (staff yg sama tauuu ngan yg td)..last2 satu comp tu..aku yg amend..nyampahhh..huhuhu..da tu last2 menet pun..time dok meeting..aku rasa dok kalut da...tp dia leh dok wat rilek..siyess geramm...sampai last2 tu aku dok sebelah dia..tunggu dia amend satu2...siyes la aku mmg bengang gak ar...then dia leh kata lak..lagi takley wat keja sebab aku dok sebelah dia..ada ka patut?? kalo dia leh wat tanpa aku dok kejan dia...aku takdak la pi dok sebelah dia...mmg aku gerammmm tul ngan dia..lepas settle kalut2 tu..masuk briefing lak..seb baek sumer ok..

Seb baek la sumer da settle skang...tp ntah la..susah la kdg2 kita nk suh2 org wat keja neh...geram kdg2 tu..haihh...

Takpa..apapun..aku gumbira aku punya peak period pun da habeh..minggu depan pun bz gak..tp mungkin tak se'bz' sebelum2 neh la..hehehe...

p/s: saja ja aku letak title tu..aku ngah tgk Imam Muda waktu aku tulis neh..wah2 aku setuju Imam Muda Asyraf yg menang...yeay!!

Saturday, July 24, 2010

Durian~

Aku mendapat panggilan dari seorang kawan...yg tetiba tringin nak makan durian balik pulau..aku ingatkan ngidam ker aper..hahaha..seb baek bukan...

Skang neh musim durian balik pulau da nk habeh..da kuar buah cempedak ngan rambutan skang...

Aku pun pi la carik2 seb baek ada la uncle tu sorg juai durian balik pulau..dia nya kebun..dia la kata...hehehe...

Hehehe..kawan punya pasai..aku pun beli..heheh untuk aku skalik..hahaha..

Sunday, July 18, 2010

Kuih Raya 2010~

- Kuih raya untuk di jual~
- sila order di email saya (de_are_na@yahoo.com), sertakan nama kuih dan brapa bijik nak..(dalam gandaan 50 yer)
- penghantaran sekitar Seberang Jaya sahaja
- collection boleh di buat sekitar Penang - boleh di bincang la kat mana nk collect kan
- boleh jugak kalo nk order skarang (sebelum raya) - akan dapat dalam seminggu selepas order..

Saturday, July 17, 2010

Lagu-lagu Diana

Abah la..tetiba kuar dari bilik..tanya..penah dengar tak lagu Diana...zaman 70an..hehehe..aku pun search..juper la kat YouTUbe..hehehe..dengar la yer..wah2..tak sangka lak ada lagu nama aku...yg aku tahu..ada lagu omputih jer...

D'Lloyd - Diana



Paula Anka - Diana

Thursday, July 8, 2010

Adira - Ku Ada Kamu



Sebenarnya lama da aku dengar lagu neh..n tiap2 kali aku dengar lagu neh..aku mesti rasa mcm nk check out lirik dia...tp terlupa..hahaha..pg neh aku dgr lagu neh..so baru skang aku check lirik dia...agak mendalam...tapi aku suka..hahaha...okies...

===========================
Di kala ku kehilangan
Di dalam kegelapan
Kau suluhkan sinar petunjuk
Di kala ku kesedihan
Kau ukirkan senyuman
Dengan penuh sabar memujuk

Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh
Andai hari esok langit akan runtuh
Tabahlah menjunjung bersamaku
Andai hari esok dunia gelora
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu

Di kala aku tak pasti
Kau tampil dengan berani
Membimbing agar lebih yakin
Dan bila hidup penuh soalan
Kau berikan jawapan
Melengkap semua kekurangan

Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh
Andai hari esok langit akan runtuh
Tabahlah menjunjung bersamaku
Andai hari esok dunia gelora
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu

Tidak mungkin diri ini mampu hidup tanpa doronganmu
Andai hari esok langit akan runtuh
Tabahlah menjunjung bersamaku
Andai hari esok dunia gelora
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu

Video Klip - Ku Ada Kamu (Adira)