Tuesday, December 7, 2010

Tahun baru da tiba...

Baru smlm kita baca doa akhir n awal tahun...itu untuk tahun hijrah..ujung tahun n awal tahun masihi pun da nk dekat neh...

So mcm biasa la..orang akan bercakap tentang azam tahun baru..hurm..azam tahun ni da tercapai lum? tu yang aku malas nk wat azam tuh..bukan apa...sekadar buat list bende yg nk dibuat..tp tak buat2...wat per kan?

Bagi aku, lebey baik aku nikmati hidup aku skarang neh dan sentiasa berpikir untuk masa akan datang..itu pun tak perlu wat list of azam...sebab kadang2 in life...kita punya 'azam' akan sentiasa berubah2 mengikot masa...tak gitu? sebab tu apa azam yang kita buat di awal tahun..mcm kurang bermakna sket sebab ia mungkin tak reflektif sangat kan?

Bagi pendapat aku gak..azam neh patut lebey spesifik..contohnya..apa azam kita? bila nk capai azam kita? macamana kita nk ukur yang kita da capai azam kita? n tak lupa gak mcmana nk capai azam kita...kan? bukan apa..mcm azam aku tahun lepas kan...aku cakap nk beli bende tuh la..bende neh la..hurm..mcm  kurang makna sket kot...itu just mcm wishlist jek...kalo kata 2011 wishlist...okay ar...tp bukan azam..

Tapi kadang2 tak semestinya jugak...okey..contohnya..azam 2011 nk beli handphone baru...huhuhu...bagi aku la..itu lebey kepada wishlist...sebab bende tu bukan la akan mengimprove diri kita sebagai seorang manusia...wah2..tapi kalo kata nk beli kete dalam 2011 tu..boleh la dianggap azam...

Hahahha...apa la aku mrepek2 pasal azam di pagi2 hari ini...

Apa azam aku untuk tahun 2011 neh? Em, aku pun kurang pasti la..kalau ada pun..biar aku simpan lam kepala aku ja..hehehe..nanti bila da tercapai..pasti aku kan bgtau kengkawan suma..

Stakat ni..untuk tahun 2010, apa yang aku da capai?

Em...alhamdulillah..umah yang aku beli sebelum neh..aku da berjaya buatkan jadik Homestay...agak menarik la jugak..mcm2 org aku jumpa..n ada gak la beberapa pengalaman menarik yang aku blajar dari situ..dari ke hari aku asyik pikir how to improve my homestay..hehehe..at least aku ada gak la benda yang aku nk isi masa lapang..bukan tu ja..aku pun slalu berpikir mcmana nk improve aku punya system untuk homestay...stakat neh..okay la..alhamdulillah..sumer berjalan lancar...

Selaen dari tu gak..dari sudut kerjaya aku..alhamdulillah gak..aku dapat apa yang aku tak sangka aku akan dpat...apa dia? biar la aku n orang2 yg tahu je tahu...hehehe...

Okay, dah2 la membebel di awal tahun ini..hehehe..saja je mencermin diri seketika..hahaha...

2 komen:

Sandokhan said...

Azam aku nak jadi ayah tahun depan....amin..

de_are_na said...

insyallah....amin...