Wednesday, September 29, 2010

Apalah nasib aku...buat baik pun salah...

Aku nk update blog haku...
aku balik keje...sambil2 tgk tv..aku pun online..
dengan niat nk update blog n layan facebook...

aku pun log in blog haku...sambil log in facebook...
aku nampak kat facebook aku ada 2 notification...
satu tu..member aku ada tag aku dalam note dia...
satu lagi...ada msg dari seorang kawan...

msg tu...erm..agak mengejutkan aku...
terus menukarkan mood aku...

niat aku baik...aku nk organise reunion...
agar kengkawan leh jumpa..leh bersembang..
tapi aku tak sangka...dalam proses menjayakan reunion kali ini...
aku da menyusahkan kawan aku...

aku sedey...aku pun tak sure la macamana...
niat aku lain...cuma nak mengingatkan..
tetapi..aku tak sangka yg aku akan menyusahkan orang lain...

nasib baik la ini reunion terakhir yang aku akan organise...
semoga aku tak menyakiti atau menyusahkan orang lain lagik...

memang...aku slalu bising2 pasal payment...
bila nak bayar...bila nak bayar...
tapi tu pun sebab dengan niat nak menjayakan reunion kali ni..
kalo aku kata tanak buat...
sumer suro aku teruskan organise reunion neh..
haih...

siyes...aku da malas..aku da serik...
tetiba aku mcm da ilang mood nk organise reunion neh..
sebelum neh aku SANGAT excited..
sebab aku da berjaya capai target aku (30 org)...

tapi skarang...isk..tolong la..
kembalikan ke'excite'an aku..
aku perlu menghabiskan reunion kali ini...
takkan aku nk mengalah separuh jalan...

aku sedih tiap2 kali reunion..
masa ni la..orang akan cuba menjauhkan diri dari aku...
orang akan cuba larik2 dari aku...
sampai kan message tak berbalas...
call tak berjawab...
jahat sangat ker aku neh..
sampai orang buat kat aku mcm ni...

dah la..aku mmg mengalah...
aku TAKKAN organise da reunion tahun depan...
korang nk buat...buat la..
tengok keadaan la aku nk pergi atau tak...

ini luahan hati aku..
mungkin kali ni da maksimum kot..
haih...takper diyana..
teruskan niat mu itu..untuk reunion tahun ini...
ramai yang dah membuat pembayaran...
so kena jayakan majlis tahun ini...

p/s: buat apa aku nk bersusah payah nk organise reunion sedangkan org tak hargai pun...org lagik tak suka ada la...aku nk buat kawan...bukan nak buat musuh...

11 komen:

ct hani said...

uih, ada gak camtu ek.sabaq na.jgn putus asa.at least ada 30 org yg menyokong hgpa kan.sbb tu depa nak join.

Anonymous said...

standard arr tu..sabaq jelah. sbb tu la kak pun malas nk organise reunion ni..

kak ann

de_are_na said...

ct: ada...sebab tu rasa cam malas pun ada...isk isk..

kak ann: huhuhu ngah sabaq gak neh...

ct hani said...

meh organize reunion oneyearmatrix eh.kita wat kat perlis27hb nov ni...hiks

de_are_na said...

hahahah...oneyearmatrix pun lebey kurang ja...tp seb baek sebab tak suro bayaq ja..huhuhu

ct hani said...

Wuuwuwu..jgn la cakap cenggitu.ari tu mmg kami takleh pi..

de_are_na said...

kami tak kata kat hgpa pun...general ar kira...mmg tak ramai pun yg mai...tp takde hal la..tak sedey camni..

khairul said...

depa ni nk kena kot dyana...sabaq sj la...Allah akan membalasnya tanpa kita sedari asalkan ikhlas...

cyt said...

Hi, my fren...as usual its hard to satisfy everyone.as long as u have done ur best, just let it be...u know not much ppl like u that are willing to korbankan their time and energy to do all tis and u are not paid to do all tis..u shld be proud of urself and ur frens shld be thankful that they have frens like u..dun be sad and I trust ur reunion will be a big sucess...^^

bai said...

1st time tgk ko sedey camni...x pnh aku dgr ko merungut seteruk ini...dahsyat tul penangan msg fb kwn ko tu...mesti kaw2 kot ayat dia...ko rapat x dgn si suspek nie...?sabar ek deyna...kalo dia xnk join...dia diam je laa...xyahlaa nk laser2 org...la nie dia tahu x ko terasa hati dgn dia...?org camtu xyah dibuat kwn...

de_are_na said...

khairul: thanks!!

cyt: thanks to u too...no worry..i am okay already..hahaha..

bai: alahai..mungkin slama neh tak pernah nk tunjuk jer kot...dont worry la...aku okay daa...