Monday, January 16, 2012

Tuna oh tuna!

Ari tu mak aku pi Butterworth IceWork. Depa ada sales juai makanan2 frozen neh untuk export punya. Tapi mmg setahun sekalik depa akan bukak untuk sale time raya cina..

Mak aku ada beli udang celup tepung..hehehe..ngan ikan tempura...ada gak beli tuna..tuna neh nk kena bakaq..

So kami pun tunggu la adik aku balik untuk membakaq2 neh..sebab dia paling terer pakai oven tuh kan..hehehe..

So, Ahad yg lalu..kami pun dapat la makan...hehehe..ada dua..satu Tuna Steak, satu lagik tu Tuna Soy Sauce..

Ini la packing plastik nya..siap ada la cara2 nk masak tuh..


Ini lak packing lam foil..da mmg siap2 ada lam plastik kat atas tuh..


Ni upacara memasukkan tuna2 tersebut ke dalam oven...chewahh..


Selepas 30 minit...inilah hasilnya...sedappp woo...




Hehehe..nyam nyam...tapi beli 2 neh ja..sebab tak besa beli..takkan nkbeli banyak2 terus..takot tak sedap..rupa2nya sedappp..hehehe

2 komen:

Sandokhan said...

woih...sedap gila nampak. Kat mana kedai dia ni? Nak kena serbu la nampak gaya

de_are_na said...

ni dia juai kat kilang...kat blah bagan nuh..dekat2 Restoran Subaidah sebelum sampai jeti tuh..huhuh...