Sunday, January 8, 2012

Kenangan Rumah Lama..

Masa ujung tahun lepas (chewah..cam lama kan..baru 2 minggu lepas jer pun)... orang yg sewa rumah lama kami da kuar..n ada org laen lak nk masuk..

Lepas org sewa rumah tu kluar..aku, mak n abah pun pi la tgk2 rumah tu sebelum nak bagi org baru tu masuk..

Pergh...mmg mengimbau kenangan lalu ar..huhuhu..



Tembok biru ngan kuning tuh..dulu cat sendiri wo..tak silap aku..cat time cuti skulah tuh..hehehe...skalik ngan dinding tuh..

Aku membesar kat rumah neh...yer la..hampir 18 tahun tuh dok rumah tu..dari sekolah rendah..sampai ke aku keje... chewahh tacink2 lak kan..tapi mmg la..bukan slalu leh masuk2 umah neh pun..slalu tgk2 dari luar jer..


Ni pulak ruang tamu rumah aku..pintu yg depan sket tuh (palling kanan).. bilik Hadi..
Pintu yang lagi satu tu...yg nampak lantai tuh..bilik aku ngan Yayah dulu...nampak tingkap tuh? Tu la tingkap majik..hahah sebab tingkap tu tingkap ke dapur...kalo time ujung minggu atau time cuti2.. aku akan terjaga bila bau masakan mak aku yg masuk kot tingkap tuh..hahah leh tak cam tu? ahaks!
Yang laluan ke blakang tuh..ada ruang makan sket kat situ..meja makan la ada kat situ dulu..

Dan ini la pintu bilik kami..ahaha..plat nama tu mmg tak buang dari masa kami pindah dulu..n skang ni pun tak buang lagik (walaupun ada org baru tu masuk..) hahaha..pintu neh pun kami cat sendiri..ahaks!! cantek kan..hehehe..


Wahh...pink kan? Hahaha ni pun aku cat dulu...wah wah wah...kaler dia masih striking lagik..ahaks!
Tingkap kat atas tuh..pun tingkap ke dapur..hahaha...yg ni lagik leh bau masak aper..sebab lagik dekat ngan dapur mak aku..hahaha...

Ni lak dapur!! Hahah sempit kan? Sebab tu la dulu..mak aku ja masuk dapur..ahahah mak aku akan halau sumer org laen kuar..hahaha..


Ni meja study aku dulu...ekceli ni meja abah aku..tp aku study kat bilik abah aku..n dok meja abah..hahah masa study UPSR dulu woh..hahaha..nk reban suda meja ni..huhuhu..

Walking back thru memory lane neh..hehehe...

 
Ni pulak..pergh...ala2 mcm penjaga aku la..hahaha...Makcik Rahmah.. Aku, Hadi ngan Yayah sumer membesaq ngan dia gak..kalo mak aku tadak...jalan ja pi rumah dia..hahah samada pi tumpang tunggu mak aku balik..atau pi amek kunci rumah kat dia.. kdg2 siap lunch atau dinner terus kat sana..

Masa mak aku pi Mekah ngan abah aku..hari2 time lunch..aku jalan pi rumah Makcik Rahmah neh...pi amek lauk..hahaha.. petang2 ka..atau malam ka..nanti dia mai la..mai tgk2 rumah..kdg2 mai tlg lipat baju ka..hahaha..kdg2 dia siap mai tidoq lagik..eheheh...

Wokeh2...dah sket2 dok mengimbau kenangan lalu neh..hahaha...

2 komen:

Kamaliah Fauzi said...

eh.. bukan aku kaaa yang cat bilik air tuuu.?? sbb kaler tu aku pilihhh.. pastu cat sniri.. sbb sibuk sgt nk bilik air kaler tu. -,-

de_are_na said...

woh hg ka cat? hahaha..ya kot..tu la..ni tamo cat lak umah skang neh? hahahah