Tuesday, January 24, 2012

Apabila Diyana ke dapur..

Wah ini julung2 kali neh..
Slalunya aku ke dapur...takat buat air..masak air... ataupun basuh pinggan jer..
Selebehnya...atau pun dalam erti kata laen...perkara biasa yg org buat kat dapur..aku mmg jarang buat la..iaitu..MEMASAK...huhuhu...

Tapi tetiba time cuti raya cina neh lak..boleh TERbeli buku resipi..buku dari Chef Hanieliza..dia ni femes kat blog dia..n dia buat buku...

Ahaks TERbeli sampai 2 buah buku lak tuh...hehehe..satu tu..."50 Hidangan Penambat Selera" n satu lagik.. "1 Hari 1 Resipi, 365 Resipi Istimewa Chef Hanieliza"..


Ini lah 2 buku nya...Heheh..berasap la jugak dapur...hahaha..bukan sebab hangit or what...sebab aku memasak la...


Tapi mmg resipi2 dalam buku2 neh mmg sangat simple2...sesuaii la untuk org yg baru2 nk blaja memasak mcm haku neh kan...Untuk org yg da terer masak..mungkin buku ni simple sgt kot? hahaha..aku agak2 jer la..

Tapi mmg...dia nyer resipi sumer senang jer..step2 dia pun...sikit2 jer..tak susah2 sangat...

Ok, antara hasil2 yg aku da masak hari Ahad ari tuh..Ayam Masak Serai, Tauge Ikan Masin n Daging Goreng... nyum..nyum..Alhamdulillah la...satu famili makan..hehehe...komplen? ada sikit kot sebab ayam masak serai aku tuh terlebey pedas...huhuhu...





Nanti aku share lagik apa yg aku masak..huhuhu..hope2 tak panas skejap ja la bab nk memasak neh kan..hahaha... Amin...

5 komen:

Sandokhan said...

tiba-tiba rajin masuk dapur nie...err..adakah?

de_are_na said...

adakah apa?cuba habiskan ayat anda kerana saya tak dapat meneka..hahaha..

intan Norafzan said...

buku 1 hari 1 resepi tu mmg superb. aku kdg2 dok masak ikut resipi buku tu gak..menu simple ja tp bila masak sedap plak. (angkat bakui sendiri) hahah

Sandokhan said...

hehe...lupa plak nak habiskan ayat tu. Maksud saya "adakah ini merupakan langkah saudari persediaan menanti hari bahagia nanti..."

CHEEWAH!!!

:)

de_are_na said...

intan: itu la..simple ja..tapi bila masak jadi sedap..jadik bangga ja..hahaha

sandokhan: jawapan artis.. "no komen..."nAhaks!!