Sunday, June 20, 2010

Al-Kisah Vuvuzela

Aku sekeluarga berada di Bukit Merah sepanjang ujung minggu neh..ikot abah aku ada training kat sana..so mcm biasa la..kalo time ujung minggu..mesti la kami2 ikot..hehehe...

Pagi2 Sabtu setibanya di sana..kami pun mcm biasa la..set2 tempat..sebab kami sampai dalam kul 8..dan peserta sampai dalam kul 9 pg...

Sesampai depa kat situ...depa trus bfast..

So aktiviti pagi pun bermula..ada beberapa aktiviti yg kami main kat luar kelas..konon leh ar hidup udara segar kan..berlatar belakangkan tasik yg indah..chewahhh...

Masa kami dok main kat luar tu..ada jugak booth yg dok ngah set-up kat situ..booth "Rebut Bola". Wah2 depa ada booth2 tu sempena World Cup. Bukan tu ja, depa ada gak la mcm beberapa game men bola..sepak, leret bola la..

Depa ada gak booth2 yg juai2 merchandise neh..

Adi da tertanya2 da masa tu..kat sana ada juai Vuvuzela..dia mmg dok carik benda alah tu..dekat ebay ada juai USD20. Ala, benda alah ni kan femes sebabkan World Cup..Kalo nk tahu Vuvuzela tu apa...sila klik kat SINI.

Dalam dok tertanya2 tu..buleh dgq lak depa dok tiup2 Vuvuzela tu..perghh..mmg best dan kuat giler...mmg SANGAT kuat okay...siyes...kuat..

So, Adi pun pi la survey, tgk harga dia brapa..Harga dia RM7 satu..kalo beli 3, RM15. Hahahaha..so kami pun..dengan penuh gedixnya...nk beli 3..muahahaha...then kawan mak aku pun nk suh blikan satu untuk anak dia..ngeh ngeh...

Kami 3 bradik pun pegi la kat kedai tu...dia kata kalo beli 3 RM15..then kami tanya, kalo 4? dia kata satu RM7 so tambah jer la..RM22..

Huhuhu..kami mintak kurang dia tak brapa nk bagi..so aku mintak jer la..4 RM20. Hehehe...abg tu pun bagi...wahhhh sangat hepi..ahahaha

Gini la rupanya lebey kurang...


Bunyik bende neh mmg sgt kuat...mak aku da siap pesan..jangan tiup dalam umah..hehehe..kami da tiup2 da kat Bukit Merah..hahahaha..so kat umah leh la tiup skalli skala...ni yg rasa mcm nk pi tgk kat kedai mamak neh..sambil tiup2...hahaha..

3 komen:

intan Norafzan said...

haha..try tgk tiup kat kedai mamak, silap2 kena halau balik pa??hehe

de_are_na said...

ala...kena halau pun..janji puas hati dapat tiup..hahaha...best woo.

nanti kenduri hg aku pi tiup k..hahaha

intan Norafzan said...

sempoi gak tu.....nanti hg bole jaga trafik kd umah aku...vuvuzela tu jd wisel la hahahaha