Monday, February 9, 2009

Cameron Highland Trip

Hurm...baru aku nak sambung dari post Gerbang Malam ari tu...

Malam tu family aku tido kat Ipoh sebab kami nak pi Cameron Highland esok tu..

Nak pi ni bukan sebab apa...adik aku yg ppuan tu la..Yayah...dia tringin sangat nak pi Cameron Highland tu...so..baik punya plan...kami pown pi la....

Pagi tu..kami pi breakfast kat Tesco Ipoh..ada kedai mamak kat situ...

Lps tu kami pown memulakan perjalanan kami mengikut Simpang Pulai untuk ke Cameron Highland...

Hurm..smpai kat Cameron tu..stended ar...stawberi...sayur2...kaktus...

Kami pi kebun teh "Cameron Bharat Tea". Tangkap2 gambar sket kat sini...mmg cantek la dia punya tempat....


Aku dengan kebun teh



Adik2ku di kebun teh


Kami pi satu kedai..."Kedai Bala" hahaha....kedai juai strawberi...kedai neh..mmg kat atas bukit..so kurang org sampai kedai neh...tu yang best tu...


Papan tanda di kedai strawberi


Mak aku beli strawberi kat kedai neh...sambil tunggu dia packing tu...depa bagi lak strawberi free...siap bubuh madu ngan sprinkle gula icing... perghh...sedap...hahaha...pulun gak la kami dok makan...kiranya tu la strawberi pertama kami makan pagi tu...hahahah...


Ni la rupa Strawberi yang FREE tu..



Kami sekeluarga menikmati Strawberi yang sedap ini...


Lepas beli strawberi...tgk dalam kedai makan dia lak...mak beli waffle strawberi...abah beli tea and scone (tetap ada strawberi). aku, hadi ngan yayah lak beli aiskrim...satu aiskrim strawberi satu lagik strawberi cokelat....

Hehe...dalam kesejukan kat Cameron tu....tetap nak makan aiskrim...pergh banyak sungguh strawberi2 yg ada...haha...sampai letey makan strawberi dah...hahaha....lagipun sejuk gedik2 dah..hahaha....


Aiksrim Strawberi and Cokolat



Waffle Strawberi


Lepas tu lak...mmg banyak la tempat kami singgah2 jenjalan...hurm nak letak gmabar mcm banyak sangat lak..hahaha...kang dah jadik mcm photo album haku laks..ahaks..

Tapi kami ada singgah kat Smoke House...tempat tu mmg klasik ar..ada banyak barang2 yg klasik kat situ..ada telepon booth lama...ada gak tempat pemancungan kepala..


Wah2 nak kena pancung kepala neh...isk...



Pergh...zaman British punya pondok tipon neh..





Lepas dari pada tu...kami pown gerak turun la dari Cameron Highland tu...ikut jalan Tapah...hehehe..pergh...mmg best ar hari tu...posing saja kat Cameron tu...tapi tak mampu la aku nk tunjuk semua gambaq2 yg ada...kalo nak tgk gambar2 laen...tgk la kat facebook haku k...

2 komen:

aida said...

bestnya dapat bercuti. humm kalau aku pi cameron mcm rugi sket sebab tak makan strawberry.

de_are_na said...

hehehe...kalo ang pi tak makan strawberi rugi la...tapi still okay la...best la..nyaman ja kat sana..