Tuesday, April 5, 2011

Steam + Boat. = Kenyang!!!

Wah2 Hari Sabtu pertama bulan April..chewahh..

Kami pegi makan steamboat kat Danau Kota..aku dengan penuh bangganya sampai ke tempat tu tanpa sesat..(mestila berpandukan GPS kan..hehehe).

Sesampai ja kat sana..aku ngan adik aku (Yayah) tak di beri peluang langsung untuk duduk..tapi kami terus di arahkan untuk mengambil makanan2 yg ada..haih..aku ngan Yayah sebenarnya maseh kenyang sebab pada asalnya kami patut gi mkn steambot tu jam 8 mlm..tp di enjak ke 5ptg lak..so mknan lum sempat hadam lagik..hahaha..

Aku ngan yayah pun pi la tgk2..di sebabkan kenyang..tgk pun takder la selera sgt..hahaha..(jahat kan..) tapi kami amek la sikit2 sana ..sini sikit..lebey kurang la. Then bila kembali ke tempat duduk..kengkawan laen pun da sampai..so kami memulakan sesi makan memakan...ahaks!!

Orang yg terakhir sampai ada G-ah sekeluarga..hahaha..masa sampai2 ja depa..terus laki G-ah a.k.a. Paie ingin menerkam ke arah ketam2 yg telah siap di masak..hehehe..tetapi di halang oleh anaknya Amer yg tgh sibuk memerap kat ayahanda nya itu..setelah di pujuk2 berjaya juga dia meletakkan amer dan memulakan proses permakanan nya..hahaha...seb baek...

Lepas makan..sembang2...(tapi Paie lum habeh makan..) tak cayer? tgk la video neh..video neh di ambil lepas sumer org da habeh makan...pinggan2 pun da clear sikit2 sebab diorg da angkat da sesetengah pinggan yg kotor n penuh2 atas meja tuh...

Nah..tgk je la video yg aku amek neh..hehehe..

Kengkawan ku sekalian..love u alls...frens forever...

6 komen:

Sandokhan said...

Ooo..aku rasa aku macam tau sape yg arahkan korang pegi amik lauk tanpa mempelawa korang duduk....hahaha

de_are_na said...

mesti la hg tau kan...
kan mrs. sandokhan..hahaha..

intan Norafzan said...

amboi bestnya...
xd gambaq ka..promote la pasai kedai steambot tu..mana taw nti aku nak try....

de_are_na said...

intan: gambaq kami lagi best dari kedai tuh..hahahha...ala.hg search ja Flaming Steamboat...area Danau Kota neh..leh jumpa punya..hahaha..

intan Norafzan said...

okok..bdw cmna dia charge harga per head ke? ala2 seoul garden?

de_are_na said...

dia charge per head RM25 (inclusive with drinks). Ala2 seoul garden pun leh kata...tp dia takdak grill mcm kat seoul gardenn....hehehe..(em..bila nk pi mkn seoul garden neh)...