Sunday, March 22, 2009

My 800...

Semalam hari aku mencuci kereta...hehehe..

Sebenarnya aku slalu gak cuci kete...tapi lama da tak cuci kete luar dalam...slalu cuci luar je..tu pown..gitu2 jer..sebab sebelum neh..slalu sangat ujan...hehehe...

So setelah melihat kete aku yg kotor giler..aku pown..tekad untuk cuci kete...hehehe...aku mula dengan buang pasir...cuci getah lapik kaki tu..sidai...

Then baru cuci luar kete...shampoo...bilas...lap sampai kering...


Dah habes cuci dan bilas...lum lap lagik...


Lepas tu baru mula proses meng'vacuum' kete...pergh...banyak tul pasir kete aku neh..isk isk...


Lepas lap...muah2..baru la cun 800 ku...


Habes vacuum...baru cuci dan lap interior...hehehee...tu pown da penat...dari pagi..sampai kul 3ptg...



kete sape neh...cun cam tuan dia...muahahaha


Mula2 ingatkan nk cuci leather seat tu...tapi..tetiba malas lak...penat...tgk la..minggu2 depan lak ker...atau pown anta kedai...

Time cuci kete smalam..tetiba tringat lak pasal cermin kete aku yg ter'crack' kena batu masa aku nk exit kat sg dua...sebelum highway...tension dowh...


Cermin ku retakk...satu jer..


Ngah nk carik gak kedai yg leh repair mende neh...sapa2 tau..bgtau eh..tak besar pown...kecik je...tapi tiap2 kali bila nampak...pergh...hatiku luka..muahahaha....

Skirting kete yg jatuh sket ari tu...seb baek masa gi servis minggu lepas...abg repair tu da tlg boh balik cantek2...hehehe...maceh2...

3 komen:

AziE-rAh said...

kete aku pun retak mcm tu gak...
tp blm repair pun lagi..dr ujung bln 1 suruh En. Suami buat, smpai skrg still cam tu.. erm.. kalu tak silap aku kat deret pacific (dkt ngan kedai baju india) ada kedai kete yg blh buat... pakcik aku ada gi repair cermin dia dulu.. tp bbrp thn lps la..

Azmil said...

aku pun br jer basuh kete mggu lps sbb ktr dlm n luar coz gi kenduri kawin hujan lebat lak time tu..
tp bsh hntr kdi la hehehe..
kete aku pun ada crack sket kt cermin dpn..
lupa lak nk tnya ms aku gi hntr servis kete 20,000 km mggu lps huhu..

de_are_na said...

eh...aku pown servis kete 20k gak bebaru neh...ahaks!!

diorg nampak gak...siap tanya...oo cermin retak tu...hehee..tp takde lak diorg ckp apa2....

Hehehehe...

Bila nk gi buat neh....minggu depan nak gi Ipoh lak...hurm...minggu satu lagik jer la...