Thursday, January 8, 2009

Rumah ku...Kondo ku...

Baru sahaja 8 hari berlalu dalam tahun 2009 ini..

Aku dah pown mencapai target number 1 dalam azam 2009.

Tadi di pejabat lawyer di Taman Selat, aku pown telah menandatangani S&P untuk pembelian rumah aku yang pertama...

Hurm meh aku citer sket pasal 'harta' aku yang terbaru neh...hehehe...

Nama: D'Piazza Downtown Lifestyle Condominium
Lokasi: Bayan Baru
Nombor Lot: D-19-17 (Blok D, Tingkat 19, Lot 17)
Deskripsi: 1,100 square feet, 3 spacious bedrooms,2 bathrooms, 1 balcony
Estimated masa untuk siap dan dapat OC: ujung tahun 2009 (insyallah)

Ekceli...kawan abah aku punya adik ada beli kondo neh jugak..tapi Blok A. Kawan abah aku dok cerita2, so abah aku pown pi la ushar2...

Then lepas survey2 abah aku pown bgtau aku...aku pown tgk...pi tgk gak kat site dia sendiri...sembang ngan developer dia...seems okay...

So, sebab harga dia pown agak ok, aku pown okay ja la...arrange untuk loan agreement...seb baek loan pown approved...aku pown proceed ja la...

S&P dan segala mcm agreement pown aku da sign 8 January 2009....

Alhamdulillah...segalanya dah selesai...so skang neh hanya tunggu masa untuk rumah tu siap...yes!!!! my number 1 target have been achieved!!!

10 komen:

M.K is Tun Mamat said...

huhuh sudah beli kondo.. sy pondok buruk pun xmampu..

wutsLeft said...

well good to hear dat dear.. means aku duduk ipoh nanti.. turun penang.. duk kat kondo la nampaknya
ahahaha!!

de_are_na said...

hahaha...boleh2...ko dtg2 la selalu...tlg bersihkan kondo aku tu...ahaks!!

Azie-Rah said...

wahhh... Tahniah...
Bangganya aku dpt kwn macam ko...
Malu pun ada...
Yelah... ko dh ada kondo...
Aku????
anyway... Tahniah... :)

de_are_na said...

weh azie-rah...
aku ada kondo..ang tu dah ada famili and ada harta yang lagik tak ternilai ngan uwang..
haku yg patut jeles ngan ang...isk isk

cthani said...

tahniah dyana, bangga dgn kwn kami sorang.nak target camtu gak la.tp bukan thn ni la..hehe

de_are_na said...

maceh2....

syura said...

mak datokkk..ang beli umah ratusan tu gila ganazzz..kekekeke...

de_are_na said...

weh...ada ka org juai rumah puluhan?? biaq btoi hang neh?

bai... said...

congratz deyna....azam no 1 dh t'capai...aku nk tgu azam no 6 lak...nk mkn nasi minyak seberang jaya...