Tuesday, December 30, 2008

Azam 2009

Aku ada beberapa perkara yang aku cuba nak capai dalam tahun 2009 neh...boleh dikatakan sebagai azam tahun baru...ataupun mcm target la untuk tahun 2009...Sebenarnya aku tak pernah ada azam tahun baru...ni first time neh...ahaks!

1. Rumah - aku dah pown sign loan agreement pada minggu lepas...so aku harap aku dapat sign S&P dalam minggu depan...dan rumah itu akan siap dibina pada tahun 2009. Setelah aku sign S&P baru aku akan citer pasal rumah aku nanti....(accomplished)

2. Kerja - pasal kerja neh...aku tadak la target nak tukar kerja dalam tahun 2009 neh. tapi aku harap tahun 2009 dapat memberikan aku kegembiraan bekerja dan juga kepuasa bekerja. tak kira la samada di tempat kerja yg sekarang ataupun yang baru (andai kata tempat kerja skarang aku rasa tak best nanti..)

3. Kereta - alhamdulillah aku dah cukup gumbira dengan kereta aku skarang...bukan nak tukar kereta...cuma mungkin nak buat sedikit modifikasi sedikit sebanyak pada 800 kesayangan aku tu...hurm...tapi tgk la...mak aku approve ke tak (hahha...da besar2 pown mintak approval mak...hehe...berkat tu...)

4. ACCA - hurm...harap sangat2 aku dapat complete segalanya by June 2009...paling koman pown by December 2009. Aku da tanak tangguh dah...letey la dok tangguh2 natang neh...dah la tak best lak tu...kot kalo best blaja neh..tak pa gak...pressure...dah la amek sendiri (tak amek bond ngan kompeni)...cuti asek habes untuk study jek...isk isk ...pengorbanan...apakan daya...

5. Handphone - target aku...nak beli handphone baru...handphone apa...lum tentu lagik...aku maseh meng'ushar'2 pilihan yang ada...tapi yang pasti...aku akan tukar phone baru...(accomplished)

6. Pakwe - hahahaha yang neh nak kata target ka...angan2 eh...harap la tahun 2009 yang bertuah ini..aku dapat mencari kekaseh hati ....wah2 ayat cam desperate giler...tak la...cuma itu angan2 aku ja...letey la asek dengar soklan2 cepuk cemas ....ala..suma pown konpem tahu soklan apa...takyah la nk diterangkan di sini...ahaks!

7. Diri sendiri - aku ingin merubah diri sendiri untuk menjadi Muslim yang lebih baik dan manusia yang lebih berguna..camana nak capai eh...mungkin kena pikir cara sendiri...hurm..

Hurm..apa lagik eh aku punya target di tahun baru neh...hurm..kalo ada nanti...akan ku update...

7 komen:

cthani said...

Alhamdulillah..Azam no 6, mahal tu..moga2 tercapai la tahun ni ek. Azam last, insyaAllah..perkara yg baik pasti dipermudahkan Allah..

de_are_na said...

hahaha...silap2 azam tu akan di bawa ke tahun2 depan lagik kot...ahaks!

aminnnn...

wutsLeft said...

Aku dah bace banyak azam orang lain.. tapi azam ko nih.. aku teruja pulak.. nak2 yang no.6 tuh laa.. ape kater aku kenalkan kodgn member aku yang namanya AZAM.. bukan azam dungun... tapi AZAM laa... mane tau kan... berkat azam ko dapat si AZAM.. huhu

Anonymous said...

wahhh ni simplenyer azam dia... harap2 semuanya jd kenyataan .. aminnnnn

de_are_na said...

wutsLeft...

Hehehe...apesal sumer suker azam aku number 6 tu..hahaha...AZAM eh...hurm...kalo AZAM dapat menyempurnakan azam aku...tgk aaaarr...hahaha...tapi aku tak desperate tau...

Ejan...

simple ja..tapi itu sememangnya azam saya...mungkin my life is simple kot...hehhee..

nisha said...

wah...agak byk jugak ye azam tahun baru akak...semoga semua azam akak tercapai...hehehe...

baizura said...

salam...1st time bc blog kwn2...salute kt kwn2 yg ada blog...sbb itu tandanyer kwn2 aku x m'bazirkan ms idup diorg...

aku salute dgn azam no 1. hang...muda2 & still single dh ada umah s'diri...tahniah ek...nnt dh siap bgtau laa..

bab hp tu...bkn every yr ka hang tkr phone?huhu...

lastly...semoga azam no 6. tu t'capai hndknyer...dh ada skandal kan....so semoga skandal itu m'jd kenyataan...dh ada skandal dh sng dh kejenyer...