Sunday, May 15, 2011

MidValley Day - Kongsi2...

Di sini..aku dan Na telah men'declare'kan 14 Mei adalah Hari MidValley..ahahhaa..

Sebab apa? sebab kami pegi Midvalley dari kul 11pg..balik lam kul 7.30mlm (itupun sebab nk makan kat kedai tomyam kat luar..kalo mkn dlam tuh..pergh..lum balik lagik tuh..hahah).

Main purpose adalah untuk Na menyopping beg untuk ibunda nya...dan second purpose adalah untuk tgk wayang..hahaha..

Aku da awal2 book 2 citer...kul 1tghari citer Melayu - KONGSI and kul 5 ptg citer FAST 5!!

Actually aku nk citer sket la pasal citer Kongsi neh...

Hurm aku ada tgk banyak komen kata citer neh citer murahan la..tak best la..tipikal citer melayu la..and so on so fourth..

Aku sebenarnya nk tanya sket la..apa yg hgpa expect dari citer neh? citer aksi yg gempak giler? aku rasa citer neh bukan ker citer komedi ringan2..cam ala2 Adnan Sempit dulu la kan..lawak2 ringan..tatau la korg expect mcm citer Fast 5 ke aper kan..kalo nk citer2 aksi cam tuh...gi tgk Fast 5 ja la..toksah la dok pi tgk KOngsi tuh..then komen macam2 kan..

Bagi aku lak..mmg aku da bajet ar citer tu cam tuh..lawak2 ringan...sesekali tgk citer mcm neh..mmg layan gak ar...at least leh layan gelak..hahaha..aku suker2..molek2..hahhaa..

Aku rasa crita neh ok ja..tadak la seteruk sangat yg mcm org len kata...(mungkin sebab depa ada harapan tinggi menggunung kot?). Sebab aku mmg leh agak citer neh mcm ala2 mcm ni..so aku takdak la kecewa sangat pun..hehehe..Tapi mcm puas hati leh layan gelak2..mmg lawak gak ar..hhuhuhuh...

Layan la trailer dia kat bawah neh,...aku suka tang dia kata "toksah dok buat cakap KL ngan aku..mak hang branak tang mana? ..... Nibong Tebel..ahaks!! tak bley blah..

Dalam crita neh banyak guna slang utara ngan slang Kelantan (org siam ar..ckap kelantan)..slang utara yg dia guna..mmg perghh..ahaks!! agak kasar kot kalo org len dgq..tp biasa la..bg aku ok ja...hahaha..slang kelantan sikit2 tu..ok ja..tak la tak paham..leh paham ja...molek2...hahaha..

Okay la..aku pun tamo komen bnyak2 sgt...hahaha..

2 komen:

Sandokhan said...

semalam kami pi layan Fast 5. Pasnie kalo hang tengok aku, aku dah ada janggut macam The Rock la..hahaha...

Nibong Tebal? tu tempat aku woiii...

de_are_na said...

sandokhan: hahaha...da ada janggut?? wah tahniah2..hahaha..tapi mesti lawak..sbb hg tak tough mcm the rock..hahaha..

nibong tebal...tmpt hg? cuba tgk trailer tuh..hahaha..salah sebot tuh..ahaks!!