Thursday, May 19, 2011

Cat & Bola ... apakah mungkin bersatu?

PAINTBALL?

Apakah itu? Paint = Cat..dan Ball = Bola...so Paintball = CatBola..hahaha..

Paintball adalah sejenis sukan (erm sukan?) yang dikategorikan sebagai sukan berstrategi, dimana pemain2 perlu menggunakan strategi2 (seperti berperang) untuk memastikan pemain dapat mengalahkan pihak lawan.

Kebiasaannya pemain2 akan dibahagikan kepada 2 pasukan, satu untuk men'defend' dan satu lagi untuk menyerang. Jadi, di sini la pemain2 perlu menggunakan strategi untuk menang.

Kenapa? heheh kenapa aku tiba2 bercakap pasal paintball neh? Aku pernah main paintball sebelum neh. Masa tu aku join TRYLA, so salah satu aktiviti adalah paintball. Huhuhu...

Esok FS Away Day (untuk department aku). So, aktivitinya adalah paintball dan kemudian buffet dinner. Huhuhu...nantikan lah apa yg akan terjadi..huhuhu..banyakkah lebam? hahaha...

3 komen:

Sandokhan said...

permainan orang kaya nie..aku x berkemampuan nak main...isk..isk..isk...

Wan said...

best tu main paint ball ni..

selamat berperang..hehe :)

de_are_na said...

sandokhan: aku pi men ngan office..so ok la..depa bayaq..hahaha...

wan: ahaks! berperang kah? semoga selamat...