Sunday, May 9, 2010

My Weekend...

Hujung minggu neh..tak banyak aktiviti yang di plan..

Hari sabtu ari tu...aku kononnya tak dak nak pi mana..tapi ptg tu..mak aku ajak pi beli furniture sket..

Banyak gak kedai kami kuar masuk..tp tengok2 mak aku tak berkenan lak...last tu..adik aku ajak pi Lazio kat Perda...kedai tu baru bukak n ngah sale..

Bila masuk..aku mmg agak amaze la ngan perabot2 kat kedai tu..mmg siyes sangat cantik dan sangat modern..best la tgk..mmg menarik..tapi..harga2 pun menarik gak..hahaha..adi pi duduk kat satu tilam tu..mmg agak best la bila aku pegang2...then adi tanya org kedai tu..tilam neh brapa..."28ribu.."..hahahah terkezut aku ngan adi dengaq...tilam ja tu..lum masuk katil lagik..hahahaha..

Hari ni lak..mmg mcm di plan beberapa hari lepas...kami nk pi sambut hari ibu n besday hadi (6 May)..Kami gi island..gi tgk rumah haku.

Pergh...dgn penuh rasa bangga..leh masuk parking da..siap parking kat lot parking aku sendiri..walawehhh..hahaha..

Lepas tu gi check postbox aku lak..hehehe,ada bil letrik la pulak..hahaha..RM3...aiyok..lum apa2 kena bayar da..minimum payment kan..huhuhu..

Lepas naik tgk2 rumah aku..kami gi ke rumah contoh renovation kat tingkat 18..pergh..mmg renovate habeh...mmg cun giler ah..yayah siap tak sngka yg rumah tu adalah asalnya rumah yg sama..huhuhuhu...kagum haku..mmg siyes design sgt modern..

Tapi..aku bukan nk dok situ pun kan..nk sewakan ja..so takder la nk buat cun2 sangat...akuk dok tunggu diorg habeh repair rumah haku ja...lepas tu nk pasang grill, lampu n kipas...basic necessity jerk nk boh pun..takde nak extravaganza sgt...hehehe...lain la kalo aku dok situ kan..huhuhu...

Lepas tu...kami nk pi makan kat Jemputree..rupa2nya dia weekend tutup waktu lunch..malam ja bukak...so kami ppi beralih arah ke Restoran Kapitan...hehehe..apa lagik..briyani chicken satuu....eyh bukan..tiga..hahaha..adi beriyani kambing satu...

Takder la banyak sgt jalan..sbb abah aku tak brapa sehat..so kami balik belikan lunch untuk dia..(bubur ayam mcd tau..ahaks!)..then kami kuar lik gi care4...gi beli2 barang sket..gitu jek la..

Begitu la sedikit sebanyak aku menyepend weekend haku..sebenarnya niat aku nk habeskan keje haku..tapi mcm biasa la..banyak sgt agenda2 emergency..hehehe..cenggitu la...

p/s: best kan kalo dpt dok umah aku sendiri..hurm..

2 komen:

Zahril said...

Selalu jgak me & Hani lalu dpn Lazio tu..nmpk outlet cambest...teringin nk masuk, tapi xde kesempatan. Tapi lepas baca ur post, tilam jer smpi 28k..pergh..bengkok gua camnie...hahaha

de_are_na said...

tp kalo tgk furniture2 dia mcm agak menarik...skang ngah sale..agak murah la jugak...tp tang tilam tu mmg takley blah sket ar..hahaha..