Thursday, April 1, 2010

Hari ini...adalah hari nya..

Aku cuti ari neh...hahaha..semata2 kerana satu panggilan telefon ari isnin lepas..

Panggilan tu adalah untuk membuat appointment...

Aku da leh amek kunci rumah!!!

Untuk tahu apa rumah yang aku beli... leh tgk kat post aku yg dulu2.. Rumah ku..kondo ku..

Aku cam da excited giler..hahha..tatau la naper kan..tapi rumah tu lum dapat OC lagik pun sebenarnya..depa cuma nk tuan rumah datang awal2 check rumah..kalo ada apa2 defect...depa leh repair siap2..

So, aku sekeluarga (termasuk Adi, aku suh dia cuti) pun pegi la ke Bayan Baru pg td..

Pegi sana tu..kami amek kunci kat dia nyer ofis..ramai lagik yg lum dtg amek kunci rupa2nya..aku antara yg terawal..so pi sana..depa bagi 3 set kunci rumah ngan 2 set kunci mail box haku..cam excited haku amek kunci..hahaha..

Sebenarnya mak aku da saspen..takut2 lif tak jalan lagik..so kena nek tangga..weh..aku punya unit..tingkat 19 woh..kena naek tangga..mau tak jadik naek..hahaha..

Kami pun naek lif..naek skalik ngan org developer tu..pegi la check2 kuantiti2 apa yg dia janji nk bg..sumer cukup..then dia turun..tp dia bg satu list..untuk tulis defect2..

Hahaha..check punya check..ada 25 list defect items..giler ah..banyak tul..haih..

Hurm..banyak bende nak citer..tapi..takpe la..kali ni..aku rasa...let the pictures tell the stories..

4 komen:

cthani said...

dyana, nak pi tgk gak. mgu ni xblk..hehe

de_are_na said...

woh..minggu neh eyh..kalo angpa nk pi..kami bawak angpa pi..hehehe..minggu depan tu nak pi draw parking lot lak..huhuhu..

Leo said...

Hi, great video!! I am from blk D too LV8-19

Leo

de_are_na said...

Leo: Thanks neighbour...=)