Saturday, April 24, 2010

Congrats!! Hanie & Zahril

Hari ni..24 April 2010, aku dijemput untuk pergi ke majlis akad nikah member aku..ekceli member aku gak la..dia ni geng2 waktu kat AlMashoor dulu..(i miss the good old days..)

Wokeh back to the story..

Aku kuar dari umah lam kul 12tghari..gi Impian Kasih (butik pengantin depan pacific, dekat2 kedai Hyundai).

Sampai kat sana..terserempak lak ngan pengantin lelaki...huhuhu..then aku naek atas (butik tu tingkat 1)...masa tu Cik Hanie (masa tu 'cik' lagik,hehehe..) ngah di mekap..

Lepas mekap..tgk dia bersiap lak..pakai2 baju..then lepas tu..Enchek Zaryl pulak dok bersiap..sambil2 tu aku dok tolong2 dia siapkan hantaran dia..bukan apa..ada kain pasang lum letak lam bekas hantaran tu..so aku tolong lipat2kan sikit la..(nk lipat tu pun agak mencabar..tapi aku hantam saja..hahaha)..

Lepas2 tu sket..cik Kintan ngan cik Atie (ini pun tak lama da nk pakai title cik neh..) pun sampai..kami bawak barang2 sumer..lam dekat2 kul 2ptg kami pun gerak la gi Masjid Timah, Permatang Pauh...

Segalanya berlangsung di sana..upacara akad nikah, pemakaian gelang dan cincin berlaku di situ...happy aku tgk kawan2 aku dah melangsungkan perkahwinan...Insyallah bahagia sehingga ke akhir hayat...amin..

Lepas settle agenda2 di Masjid, kami pun gerak pegi umah Puan Hanie (chewah time ni da tukar title tu..huhuhu)..Aku selaku drebar cun yang berdedikasi, membawa pasangan pengantin Puan Hanie dan Tuan Zahril ke Kg Belah Dua..hehehe..

Pi umah Hanie, pengantin2 dok sibuk berposing..kami dok makan bihun sup..sedapp..dpat lak ngan air sirap yg sejukkkk..mmg sangat sedapppp...hahahha..giler dahaga aku sebenarnya..

Kepada pasangan Hanie dan Zahril, aku skalik lagik doakan hgpa bahagia sampai bila2 k...all the best!!

8 komen:

are_shie said...

dah slamat dah rupanya...alhamdulillah... rajin ko jadik driver pengantin eh.. hehe

de_are_na said...

hahaha..ala..aku bujang..hahaha..boley ar...

Anonymous said...

driver dpt mkn bihun sup dgn sirap je ke..aku igt dptla makan besantap dgn pengantin skali..ahaks..hg nti sapa lak nk jd driver ni, hanie tah2 dok usung perut masa tu

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Azrani said...

ishhh jgn risau ramai yg offer diri jd driver diana nnt :)

de_are_na said...

salina: aku da tau da..mmg tadak sapa la nk jd driver aku..konpem2 la aku kena drive sndiri ja..huhuhu

azrani: tadak sapa la..huhuhu

Zahril said...

hehe...thnx diana jadik driver ktorang...dapat jgak merasa naik Hyundai Accent baru...siap bau kedai lagi tuh... (^^)

de_are_na said...

Hahaha..baru tak baru sgt la..
kete Puan Hanie tu lagik baru..hahaha...

apapun..sesamer..kalo perkhidmatan daku di perlukan lagik untuk Jun ni..sila tempah awal2 yer..ahaks!