Saturday, March 13, 2010

Survey Barang2 Kahwin

Hari ni..wat pertama kali dalam sejarah..aku ikut seorang kawan aku gi survey2 harga untuk pelamin + baju..
Kalo setakat hantaran tu..cam da biasa ja..

Kami ronda sekeliling Seberang Jaya ja..hehehe..cam banyak ja kedai..butik pengantin yg kami pi..3 ja..yang selebeynya..dok ushar2 bunga2 telur dan hiasan2 hantaran..

Kedai pertama yg kami pi..pilihan agak banyak..siap dapat tgk org yg dia mekap..live kat kedai tu..heheheh...sembang2 kat kedai tu ngan org kedai tu..offer dia agak menarik la..tapi disebabkan kami pun tatau sangat range harga dia..kami pun iyakan ja..mcm agak melebihi sikit ar dari bajet kawan aku tuh..huhuhuhu...

Then kat butik pengantin yg kedua tu..pergh..untuk brg2 yg hampir sama..tapi mcm kurang sket dari kedai yg first tu..tapi...harga dia....DUA KALI GANDA dari kedai yg first..giler ah...da la tak mesra rakyat langsung..boleh makcik tu duduk ja kat blakang tu..isk isk..kami ni kastemer tauuu...leh wat tatau jaaa kat kami...isk isk..

Last skalik..kami pi kedai ketiga...kedai ni best..baju2 dia cantik..yang paling aku tertarik..ada display kat depan kedai tu..baju songket warna kunen..perghh..SANGAT CANTIK..naseb baek la..aku datang survey ngan member..untuk member aku...hahaha..kalo untuk akuk...konpem aku amek tu..hahaha..baju tu baru je org pakai sekalik..minggu lepas...hahaha...

Oih2 off topik..hahaha..kedai2 bunga telur dan barang hantaran pun..agak okay la..at least dapat gambaran nk buat apa..dan leh bajet2 da..

So, kawan ku..mulakan bermimpi ya..hahaha..

6 komen:

rose said...

hehehehe.akn bmimpi siang dan malam.senang ada apa nk dah kn.hehe.tq kak dena krn sudi meluangkn ms.ssf sgt mengelukan.kak dena lupa buh.hehe

de_are_na said...

a'ah eyh..ssf tu mmg best la nk tgk..hahaha..ulang skalik lagik..nak tgk yer..hahaha..bukan nak beli..hahaha

ct hani said...

ingatkan ampa pi survey utk ampa..hehe

de_are_na said...

hehehe..kami? lambat lagik la..hgpa dulu ar..ahaks! kan kan kan..

ct hani said...

nnti kita gi survey brg kami ek...hikhik..

de_are_na said...

worait...boleh jaaa...