Sunday, March 21, 2010

Lagi-lagi kedai pengantin...butik pengantin..isk isk..

Pergh..lama giler aku tak update blog haku neh..

Ekceli ada mcm2 faktor la jugak..mood minggu lepas cam kurang stabil sket...huhuhu...tambah lak ngan keje yg menimbun2...huhuhu..

Tapi aku bukan nak citer pasal tu sebenarnya..

Post terakhir tu dulu...ada sambungan dia sebenarnya..huhuhuh...

Hari ni pegi lagik ronda2 butik pengantin..tapi kali ni pi area Kepala Batas ngan Kulim lak...hehhehe..

Penat gak ar...kali neh pi ramai sket..bereempat...hehehe..okay la..banyak sket komen2 yg membina..hahaha..membina kah? ahaks!

Okay la tu...tapi penat gak ar..hehehe...tapi banyak sangat kedia yg menghampakan...bukan apa.tgk lam internet..ramai kata kedai tu best la..baju up to date la..tapi indah khabar dari rupa..chewahh...tak best tera mana pun...

Ada sesetengah kedai tu..yang takder lam list..tapi nampak cam besar..kami singgah gak..tapi okay la..not bad...mcm2 ragam..ada yg friendly..ada yg TOO friendly...ada yg too NOT friendly...mcm2 la...

Tapi tu la kengkawan...nk kawen..survey2 dulu eyh...leh amek2 idea..leh plan2 bajet gak...at least kita da tgk lebey kurang...kita leh pilih yg mana terbaik within bajet kita..kalo bajet nyer besar...mmg tak susah ar membuat pilihan...amek saja kedai manapun...tp pastikan kedai tu dapat menunaikan impian perkahwinan kita..heheheh...

Aku? bila ya...hurm...giler ar...bajet banyak gak tu nk pakai..isk isk..

12 komen:

rose said...

thank u!hehe.2 kak dena,nisha n kalis-san.hahaha...
Penat weh......tatau la nk kata...pntnya nk kwen.huhu
Huhu lagi

nisha said...

hehehe...sama2 la ye cik rosie...
penat wei mmg penat...tp menarik..heee

Anonymous said...

so berapa semua budget kita nanti syg?huhuuu cukup tak uwet lam akaun aku neh...

de_are_na said...

hahaa..encik anon..kalo bak kata cik rosie td..kalo ada 3k tu..senang2 ar dapat apa2 yg diidamkan..

ct hani said...

ehem2..tumpang tnya, 3k tu bajet utk apa..hehe.

de_are_na said...

sepasang baju (baju baru)
pelamin
meja makan pengantin
mekap 2 kali..

cthani said...

sepasang je ker.fuh..payah tul nak kawen.
wat majlis akad nikah je la cmni..

de_are_na said...

ct: sepasang..laki ppuan ar..itu pun kalo nk buat baju baru..kalo nk sewa baju yg sedia ada..lagik murah..tp kalo angpa wat kat perlis...murah lagik kot?

ct hani said...

rasa murah kut.ari tu kawan buat baju baru ratus2...2pasang xsilap. nikah n sanding. tp dia xde la meja makan beradap n pelamin sbb dia amik asing2.bukan pakej.kdg2 kalo kena gaya amik bukan pakej lg murah.ni pesan dia kat kami la..hehe.

de_are_na said...

ekceli nak amek pakej ke tak tu..depend kepada apa yg hgpa nak amek la..sebab kalo apa yg kita nak..ada lam pakej..dia akan jatuh murah gak..tetapi kalo pakej tu termasuk benda2 yg kita tamau..mcm rugi la..sebab tu cam mahal sket la..so apapun..hgpa kena decide apa yg angpa mau dulu..then only gi survey pakej or apa yg angpa mau..

ct hani said...

cewah....diyana perturun ilmu dia...hehe.ilmu dah cukup, bila nak dipraktikkan pd diri sendiri tu.haaa,en. anon sila jawab...hikhik.

p/s:rimas la ber'anon'2.kan bagus perkenal diri.baru la gentleman.

de_are_na said...

tak la ct..blaja2 ja dok ikut rosie neh..hehehe..

oih2..biarlah rahsia..hehehe..