Monday, September 19, 2011

Ronda2 Kuala Lumpur..

Aku da start cuti panjang... aku akan ke KL -> Tangkak -> Batu Pahat -> Johor Bahru -> KL


Ni semalam kat rumah sepupu abah di Bukit Belacan...cantek laman dia..mmg terbaek lah..yg pondok belakang tuh..sepatutnya jakuzi..tapi tak jadik buat..so ada pondok ja la..


Dari rumah dia..siap leh nampak KLCC lagik..nampak dak tuh? hahah jauh la...tp nampak la jugak..n agak berkabus sebenarnya..tu yg mcm kelabu2 sket...tp pergh..sangat cantek..


Ni pagi tadi..aku ngan mak jenjalan kat Jalan TAR...hehehe..tak shopping apa sangat pun..ronda2 jalan TAR, Semua House, SOGO, Houz...ujan rintik2..


Lepas abah balik keje lak..kitorg saja pi round2 Lake Garden..hehehe..stop kejap kat Taman Burung KL..kami park kete..tapi tak masuk pun..lepak2 kat luar tu..ada banyak beruk2...n ramai gak orang yg dok mai bagi makan kat beruk2 neh..pisang la.roti la..huhuhu...sambil2 tu abah aku dok jawab beberapa phone call..so aku la yg kuar2 amek2 gambo sket..


Lepas dari ronda2 Lake Garden tuh...kami saja pi sampai depan entrance bangunan Parlimen lak..heheh amek gambaq la..apa lagik...biasa la kan..siap parking depan tuh..turun..amek gambaq..

Lepas dari tu kami balik hotel..tgk crita Kasih Alia..hahaha..lepas magrib baru turun pi dinner kat Maju Junction...dinner kat Noodle Station...first time aku try makan kat situ...aku order Tomyam Springy Noodle..sedap gak..nyum nyum..

p/s: sumer gambo2 neh..hasil testing2 dengan Nikon D5100...huhuh...saya budak baru belajar...kalau salah..sila2 la tunjukkan ya...

6 komen:

diyana Farid said...

wah3 boleh pinjam amik gambar aku.

de_are_na said...

boleh saja..skang ngah blaja2...so free..hahahhaa

zie said...

cantik gambar.....dslr sungguh clear...attend la class diyana, mana tahu boleh buat bisnes photography la plak lepas nie...

de_are_na said...

zie: pelan2 la neh..ngah buat lawatan sambil belajar ja neh..ehehhe

Sandokhan said...

pergh, orang tu dah ada DSLR...*sambil angkat-angkat kening*

de_are_na said...

hahaha...abah aku punya DSLR la..bukan haku pun..uhuks...