Monday, October 17, 2011

Me + Netball = Exhausted!

Pergh..

Penat giler hujung minggu ari tu..

Aku ada game Netball a.k.a. Bola Jaring...hahahha...mewakili ofis aku untuk MICPASS game (sukan la antara firm2 suma)...

Aku biasa la..untuk kesekian kali nya..aku main position GS atau nama panjangnya Goal Shooter (penjaring gol) wahhh...hahaha

Setelah mencabot undian..ofis aku hantar 2 team..dan dua2 team kat Quarter Final..huhuhu...so nampak gayanya kami kena lawan dari bawah la neh..

Aku brada di lineup Team A yang menentang satu firm D...dan Team B akan melawan firm E lak..
Kami di Team A tamo main ngan firm E sebab kami da kalah ngan depa tahun lepas..hahaha..so kami pilih untuk lawan ngan firm D..hahaha

Kami first game kul 8 pg lawan ngan firm D...tahun neh dak2 baru neh semangat len macam..depa gak yg smangat nk hantaq pai 2 team neh...n depa punya dok promote suro supporter mai support...sampai depa tampai habeh poster pasai netball kat lam toilet...hahah masalahnya bukan poster saja..ada list nama player tuh...depa boh gak lam toilet lelaki...erk!!

hahahah..so kami start main tuh..mmg ramai la supporter2 mai...n tak sngka gak..kali ni mmg ramai gak director2 yg turun padang memberi sokongan...pergh..memang semangat membara gak la...walaupun dalam hati aku agak saspen sikit la pg tuh..

Tapi tatau la nak kata..nasib kami baik ka..atau kami ni mmg hebat kan..hahaha...kami menang game tuh.. 10-1..bangga gila...sebab apa tau...sebab sejak beberapa tahun yg aku dok men netball neh..tak pernah menang..slalu awai2 da kalah...pergh bila menang tuh...memang smangat gila rasa (n penat gila..hahaha)...

Masa Team A rehat..Team B lak lawan ngan firm E...hurm..nasib depa mungkin kurang baik kot...depa kata firm E tahun neh siap ada coach..mmg hebat la...so depa menang..tak ingat lak aku score dia brapa...tp tak la kalah teruk sangat2...

Semenangnya kami dengan firm D tu tadik..kami da layak masuk semifinal..tapi kami terpaksa berhadapan dengan juara bertahan dari firm K...pergh...penat tadik tak hilang lagik...kena lawan lagik...untung gak la firm K tu..depa kan juara bertahan..so depa terus ja masuk semi..huhuhu...

Tapi depa mmg terer...mmg pemain2 terlatih..dari gaya depa men pun da nampak yg depa ni suma mmg terer men...sedangkan team kami neh..boleh la men...tapi kebanyakannya baru tahun neh belajar men..itu pun pasal MICPASS game neh..heheheh...

Kami kalah...teruk ka? hahahha 28-9...hahahha...ok la tuh..at least tak terus teloq ayam kan..hahaha..

Tapi aku bangga gak ar kali ni..mcm banyak kali gak ar aku berjaya menyekor (score)...huhuh..compare ngan tahun2 lepas...aku mcm banyak rilek ..sebab bola mmg tak sampai..tapi sebab tahun neh...aku dapat team mate yg hebat2 dan yg bersemangat2...so kami berjaya gak la..

Kami pasukan netball..ada janji lam poster kami tuh..akan memberikan A VERY GOOD SHOW...and nasib baik la...suma kata..yes...u guys did give all out and really give a good show..ho yeah!!!

Bawah ni ada gamba2 yg dak2 ofis aku ada amek...

me in action!!

my team - PwC Team A (before the game)



during half time..(shud be 6-0 at that point)

our team - Team A and Team B (exhausted - after semi!!)

2 komen:

Sandokhan said...

pergh! tak sangka hang ada bakat main netball. Pernah wakil AIGS ke dulu? Nak sain otograph bley? :P

de_are_na said...

weh..memandang rendah terhadap aku neh..isk isk..aku tiap2 tahun pun wakil ofis aku men netball tau..

wakil AIGS? hahah masa kat AIGS dulu bukan saja netball... bola tampaq, ping pong, badminton...suma pun main..hahaha