Monday, April 6, 2015

GST: Adik aku kena tipu!!

Kepada rakan2 sekalian yang duduk area Seberang Jaya, jangan topup Touch n Go di Petron Tenggiri.

Adik aku pi topup Touch n Go RM50 kat sana, dan kena GST RM3 (6% x RM50). Ini adalah sangat salah..!!

GST sepatutnya hanya dikenakan ke atas service charge yang RM0.53 tu sahaja. So, hati2 dan jangan tertipu.


Nampak sah2 kat situ tulis "Pre-Paid Tel". Yang jaga masa tu Bangla...so adik aku malas la nak gaduh2 ngan dia...dia bukan paham pun..dia cakap bos dia yang kata kena charge GST... 

p/s: Jangan risau, aku da laporkan ke kastam pasal hal ni...tengok apa kata depa nanti... haih..!!

5 komen:

Sandokhan said...

Bagus! benda2 macam ni kita kena report. jadilah masyarakat yg prihatin...~~

Diyana Fauzi said...

Ya...marilah bersama2 jadi pengguna bijak.

Tapi jangan dok gaduh ngan cashier tu pulak...itu menjadikan kita tidak berapa nak berhemah... hehehe

Anonymous said...

Adi ke adik?

Diyana Fauzi said...

Adi

Dewi Aja said...
This comment has been removed by a blog administrator.