Tuesday, August 2, 2011

KL vs Penang...??

Aku skang neh tak la free sangat..sebab patutnya aku bz lagik neh..
Maklumla..ada lak manual filing sampai 4 Ogos..so lepas tuh..baru aku leh menarik lafas lega selega2nya.. Insyallah...

Pejam celik pejam celik..minggu depan da cukop 5 bulan aku kat KL neh..menandakan aku perlu pulang ke Penang...

Aku pun tak tahu kenapa aku asyik menghitung hari jer nk balik Penang..huhu...

Apa yg tak best sgt KL neh sebenarnya...atau..apa yg best sgt Penang tuh?

1. Aku rasa yg utama nya..sebab parents aku kat Penang..tapi naseb baek la jugak adik aku kat Shah Alam..so aku banyak gak la lepak ngan dia..(eh dia dtg lepak ngan aku sebenarnya...hahah)

2. Kat KL dok sendiri...balik keja..beli makanan...makan sorg2..then tgk tv sorg2...online (seb baek aku leh online..kalo dak lagi aku mati kutu..). So, macam tak brapa best la kot..sebab tu mcm ok gak kalo makan kat ofis...tp still la...mcm takde life sangat..huhuh

3. Aku datang KL neh sebab keje..so mcm kerahan tenaga pun ada gak kadang2 aku rasa..bukan apa..slalu ja pikir..kalo kat Penang..tak seteruk cam ni..(tapi org kata peluang kan...at least merasa kerja ngan bos2 lain..). Lagipun timing aku datang sini mmg time yang bz...yang memerlukan aku kerjaaaa jaa..so sebab tu aku dok rasa cam takder life gak...

4. Keje kat KL neh..kadang2 buat aku lost..bukan apa..aku baru kat ofis KL neh..so aku banyak tak tahu prosedur n kebiasaan2 orang2 kat sini..so aku mcm susah sket la..time bz2 neh sibuk nk tanya org sana sini..huhu..susah2..

5. n kat ofis KL neh aku rasa diorg tak tahu keupayaan aku..so diorg mcm tak brapa percaya keje2 aku..(aku rasa la...daripada gaya respon depa)..so mcm leceh la..(baek takyah suh aku dtg kan?)

6. kat KL neh..tatau la..mcm susah nk cari makanan ja..yg ada pun mahai2..tapi tak sedap tera mana pun sangat...mungkin aku tak tahu kot kedai mana aku patut pi..aku pun tatau la kan..

7. tapi kat KL neh..aku banyak gak lepak ngan kawan2 lama aku..lama tak lepak ngan depa sebab aku tak dok KL..tapi takpa..depa balik kampung skali skala..leh ja lepak sama2...

8. n sebab aku banyak lepak2 ngan kawan2 aku..hahah aku rasa duit aku cepat habeh..bukan tu ja..makan pun mahai kan kat sini..even kalo aku tak kuar pun..makan kat bawah umah tu pun..mahai leh tahan gak..

Wah2..panjang lak reason2 aku neh..ntah la..ni apa yg aku rasa ja..tak semestinya btul sangat..mungkin sebab aku dah biasa duduk kat penang..so itu yg aku rasa kurang best kat KL neh..

Apapun..aku da nk balik penang daa...wee...tak sabaq tunggu minggu depan berakhir...hehehe...

4 komen:

Sandokhan said...

Penang dah melambai-lambai..KL seakan mengusir-ngusir..cheewah!

de_are_na said...

huh? KL ka..orang KL yg mengusir2 neh...huhuhu...

cthani said...

dah nak balik ke? xsempat tgk baby la

de_are_na said...

ct: minggu depan da balik penang da..takpa2..nanti lepas raya kami mai kot...nanti kami pi melawat hgpa k..